Aanmelden / Activiteiten

GA! caching - Cache 15

Je bent aangekomen bij cache 15. Goed bezig!

Je bent hier bij de Hierdense Beek. Vanaf de parkeerplaats aan de Hierderweg net voorbij het YMCA Kampeerterrein vind je een drietal wandelroutes. Eén daarvan is de Leuvenumse beekroute. Een pittige wandeling van 15,5 kilometer langs een slingerende beek die weer mag overstromen. De route is aangegeven met groene pijltjes.

Na de start kom je al snel op de heide en loop je langs de rand van het Hulshorsterzand. Langs de Tafelberg die is ontstaan doordat een groepje dennenbomen werd ingesloten door stuifzand en terug het bos in waar je aankomt bij de Hierdense beek die later overgaat in de Leuvenumse beek. De beek wordt deels gevoed door regenwater en deels door kwelwater, ontspringt bij het Uddelermeer en mondt 17 kilometer noordelijker uit in het Veluwemeer.

Via het Hertenbos, en langs het Kievitsveld kom je op ongeveer de helft van de route langs Leuvenum. Hier kun je even van de route afwijken en stoppen voor een welverdiende bak koffie bij De Zwarte Boer.


Vergeet niet om een toffe foto/video te maken bij de beek of tijdens de wandeling. Tagg GA! Harderwijk op Facebook en Instagram en gebruik #gacaching en #gaharderwijk.

Veel plezier bij de Hierdensebeek!

GA! Harderwijk is een initiatief van