Aanmelden / Activiteiten

Beweegactiviteiten Senioren 65+

Terug naar activiteiten
Leeftijd
65 - 99 Jaar
Doelgroep Senioren
Categorie

doe mee met een van de leuke (beweeg)activiteiten, koffie en een praatje

Als je ouder wordt, is het belangrijk om onder de mensen te blijven. Want in de ontmoeting met anderen, ontstaan leuke contacten en gezellige momenten. Daarom is er in Hierden wijkontmoetingscentrum Het Onderonsje. Een eigen initiatief van Hierdenaren, toegankelijk voor iedere senior die graag contacten wil leggen met anderen.

Maar voor senioren is het naast de sociale contacten ook belangrijk om te blijven bewegen en fit te blijven.

Elke donderdag vanaf 10.00 uur zijn alle senioren welkom in Het Koetshuis achter de dorpskerk.

De ochtend start dan met een kopje koffie en daarna een beweegactiviteit.


Vanaf 19 augustus kan weer meegedaan worden met een van de volgende activiteiten:

  • Stoelfietsen
  • Koersbal
  • Gym voor senioren (verzorgd door ZorgDat)
  • Bingo

Na een gezamenlijke lunch worden in de middag ook nog andere activiteiten georganiseerd en spelletjes gedaan. De dag eindigt rond 16 uur.


Stoelfietsen

Voor de dames en heren van het 't Onderonsje in Hierden is elke keer weer een heel gezellig moment van de week, het trainen van de benen én armen met de stoelfiets.

Rita van der Marel geeft de les en weet de dames wel enthousiast te maken en te houden. Hopelijk gaan er ook andere senioren uit Hierden en omgeving aan meedoen!


Koersbal

Zoekt u een leuke beweegactiviteit waar je als recreatief beoefenaar geen ijzersterke conditie hoeft te hebben maar wel een flinke dosis gezelligheid, kom dan meedoen met koersbal.

Met koersbal moeten de ballen koersen (rollen) over de mat naar een wit balletje. De bal heeft aan één kant extra gewicht dus dat maakt het extra uitdagend om goed naar het witte balletje te rollen.

Tijdens de ochtend krijg je uitleg van de spelregels en is er voldoende gelegenheid om te oefenen en een partijtje te spelen. Neem gerust een vriend of vriendin mee.


Seniorengym

Esther Geerling (ZorgDat) verzorgt een keer per maand een afwisselende beweegles waarin alle spieren weer even aan het werk worden gezet. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau hieraan meedoen. Zittend of staand, het kan allemaal en niets moet!


Wilt u ook een keer meedoen met één van de activiteiten, neem dan contact op met Henk van de Weijer, coördinator, telefoonnummer 06-22466162.

Bekijk ook deze activiteiten

Sportinloop (wandelen, hardlopen of bootcamp)
16:00 - 17:15
Volwassenen
Harderwijk
Aanmelden niet nodig
Tafeltennis 55+
10:30 - 12:00
Volwassenen, Senioren
Hierden
Aanmelden niet nodig
Voetbal
13:00 - 14:30
Volwassenen
Harderwijk
Aanmelden niet nodig

GA! Harderwijk is een initiatief van