Aanmelden / Activiteiten

Core Stability training

Terug naar activiteiten
Leeftijd
25 - 99 Jaar
Doelgroep Volwassenen, Senioren
Categorie Aerobics, Fitness, Gymnastiek

Core stability wordt ook wel ‘rompstabiliteit’ genoemd. Core betekent letterlijk ‘kern’. Het gaat dus om de stabiliteit van de kern van het lichaam. De kern wordt gevormd door wervelkolom, buik, heupen, bekken en bovenbenen. Core stability is van groot belang als basis voor het bewegen van de armen en benen, om krachten op te vangen en de wervelkolom te beschermen.

Het doel van het trainen van je rompstabiliteit is het verhogen van de stabiliteit en lenigheid in je kern. Hierdoor krijg je een betere houding en verbeter je de communicatie tussen spieren en zenuwen. Hoewel je bij Core-Stability training ook zeker je buik aanpakt, is niet elke buikspieroefening een core-oefening. De rompspieren moeten namelijk vooral kunnen leren om je wervelkolom te stabiliseren.

Uit onderzoek blijkt onder andere dat de kans op blessures afneemt bij het trainen van de rompstabiliteit, dat mensen met lage rugklachten gebaat zijn bij core-stability training en dat de kracht in het hele lichaam kan toenemen wanneer je een goed getrainde kern hebt. De diepe buik- en rugspieren zijn daarnaast van belang bij het aansturen van de wervelkolom.

Bekijk ook deze activiteiten

Stoelfietsen 65+
10:30 - 12:00
Senioren
Hierden
Aanmelden niet nodig
Koersbal 65+
10:30 - 12:00
Senioren
Hierden
Aanmelden niet nodig
Tafeltennis 55+
10:30 - 12:00
Volwassenen, Senioren
Hierden
Aanmelden niet nodig

GA! Harderwijk is een initiatief van