Aanmelden / Activiteiten

Stoelfietsen 65+

Terug naar activiteiten
Leeftijd
65 - 99 Jaar
Doelgroep Senioren
Categorie

NB. Deze activiteit ligt stil i.v.m. de huidige coronamaatregelen.

Voor de dames van het 't Onderonsje in Hierden is elke keer weer een heel gezellig moment van de week, het trainen van de benen op een stoelfiets.

Rita van der Marel, van Sportschool Hierden, geeft de les en weet de dames wel enthousiast te maken en te houden. Hopelijk gaan er ook andere senioren uit Hierden aan meedoen!


Stoelfiets, wat is dat?

Een stoelfiets is een trainingsapparaat waarmee je gemakkelijk verschillende onderdelen van je lichaam kunt trainen. Het woord zegt het al zelf: stoel-fiets. Het is dus mogelijk om vanuit je stoel te fietsen. Dit kan thuis, op het kantoor, op school en zo kun je wel doorgaan. Het is dus mogelijk om vrijwel overal in beweging te blijven. Ook veel ouderen maken gebruik van de stoelfiets en zo de bloedsomloop te stimuleren. Voor de ouderen is het ideaal om vanuit de stoel te bewegen. Zij kunnen de stoelfiets gebruiken tijdens: televisie kijken, de krant lezen, breien/haken etc.

Door de lichte weerstand van de stoelfiets worden voornamelijk je enkels, knieën, heupen en beenspieren getraind. Het is mogelijk om te fietsen maar het is ook mogelijk om te roeien. Hierdoor train je voornamelijk je armspieren, polsen, rug en schouders. Omdat dit zo goed is voor het lichaam, wordt het vaak gebruikt bij revalidatie. Bij sommige stoelfietsen kun je de weerstand verstellen of er zit een computer inbegrepen die je informatie geeft over de afstand, calorieën, tijd etc.

De dames van 't Onderonsje hebben een stoelfiets waarbij ook de weerstand versteld kan worden.

Wilt u ook een keer meedoen met stoelfietsen, neem dan contact op met Henk Van de Weijer, telefoonnummer 06-22466162.

Locatie: 't Onderonsje, Zuiderzeestraatweg 149, Hierden (achter Dorpskerk Hierden).


Bekijk ook deze activiteiten

Koersbal 65+
10:30 - 12:00
Senioren
Hierden
Aanmelden niet nodig
Tafeltennis 55+
10:30 - 12:00
Volwassenen, Senioren
Hierden
Aanmelden niet nodig
Koersbal 65+
10:30 - 12:00
Senioren
Hierden
Aanmelden niet nodig

GA! Harderwijk is een initiatief van