Aanmelden / Activiteiten

17 juli 2020 - Tussenstop #1

Op 10 juli zijn de wereldreizigers uit Harderwijk vertrokken op weg naar de eerste tussenstop in Turkije.Via Duitsland en Tsjechië ging de virtuele reis naar Wenen en werd het Italiaanse Venetië aangedaan. Via de Griekse hoofdstad Athene ging de tocht verder naar het einde van deze eerste etappe: Istanboel in Turkije. 

Istanboel of Istanbul is een stad in het Europese en Aziatische deel van Turkije en was de hoofdstad van het Ottomaanse Rijk. Daarvoor was ze onder de naam Constantinopel hoofdstad van het Byzantijnse Rijk. De stad is oorspronkelijk gesticht door Griekse kolonisten in 667 v.Chr. en werd door hen Byzantion genoemd.

Een prachtige plek in Turkije is Cappadocië. Het gebied lijkt op een maanlandschap met diverse kraters en uitstulpingen. De Turkse bevolking raadt de Harderwijkers aan dit gebied te ontdekken. Het gebied staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. 


Activiteiten deze week?

Kijk voor activiteiten tijdens deze week ook op de activiteitenpagina van onze website

* woensdag 22 juli om 19.00 uur voetbal bij Turkse Moskee (Anne Franklaan)

* woensdag 22 juli om 19.00 uur rondleiding in Turkse Moskee (opgeven via info@gaharderwijk.nl)

* vrijdag 24 juli om 13.00 uur rondleiding in Turkse Moskee (opgeven via info@gaharderwijk.nl) 

* vrijdag 24 juli om 14.00 uur gezellige wandeling vanaf de Turkse Moskee (Anne Franklaan)

* de hele week is er 'buitenspelen' voor kinderen van groep 3 t/m 8 onder leiding van GA! coaches

Acties deze week


- Slagerij Atlas (winkelcentrum Stadsdennen): De hele zomeractie stempelkaart: bij iedere 40 Euro een stempel; bij 10 stempels krijgt u 50 Euro korting.

- Slager To Go (winkelcentrum Stadsweiden): Codewoord: 'Wereldreis'… iedereen die dit zegt in de winkel, krijgt korting of iets lekkers. Turkse Pizza: 2 pakjes (10 stuks) voor 15 Euro.


Let op! Deelname aan de activiteiten is op eigen risico.

GA! Harderwijk is een initiatief van