Aanmelden / Activiteiten

28 augustus 2020 - Tussenstop #7

Rápido, rápido... Mexico

Na Suriname hebben we weer een mooie reis voor de boeg door het noorden van Zuid Amerika. Eerst gaan we langs de kust via Guyana naar de Antillen. Vervolgens gaan we via de Colombiaanse hoofdstad Bogota langzaam richting Midden Amerika. Via Panama, Costa Rica en het onveilige Guatamala strijken we neer in Mexico Stad. Wat een hectiek! 

Mexico-Stad zelf heeft 8,8 miljoen inwoners, de agglomeratie Mexico-Stad is met ruim 23 miljoen inwoners een van de grootste stedelijke gebieden ter wereld. 

Met afstand de populairste sport is echter voetbal. Hoewel het Mexicaanse voetbalelftal als een van de beste ter wereld geldt is het op de Wereldkampioenschap nog nooit verder gekomen dan de kwartfinales. Andere populaire sporten zijn honkbal, boksen, worstelen, basketbal en wielrennen. Voor ons onbekende 'sporten' maar zeer populair in Mexico zijn: Jai Alai (Pelota) en Charreria (stierenvechten). 

Acties

- Kokkerella biedt kookworkshops aan in Harderwijk en omstreken. Voor Harderwijk op wereldreis heeft zij een Mexicaans recept samengesteld. Het recept vind je onderaan dit bericht! 

- Bij Slagerij Beert Karssen aan de Bruggestraat 17 kun je 1 kg rundergehakt krijgen voor €6,95 op vertoon van de website op jouw telefoon. Dan heb je het eerste ingredient voor het onderstaande recept al in huis!
 

Recept voor loaded nacho's 

Ingredienten:
200 gr rundergehakt
1 ui
2 tenen knofook
1 rode paprika
1 blik tomatenblokjes
1 blik kidneybonen
1 blik mais
3 bosuitjes
Tacokruiden
Nachochips
Peper en zout
Geraspte kaas

⏩ Verwarm de oven voor op 180 graden ⏪

1. Snijd de groenten in blokjes, bosui in ringetjes.
2. Bak het gehakt rul in olijfolie en voeg de gesnipperde ui, paprika knoflook en 1 tl tacokruiden toe. Bak het even mee totdat de ui glazig is.
3. Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door.
4. Spoel de bonen en mais schoon en voeg deze ook toe. Roer alles goed door.
5. Vet een platte schaal in die in de oven kan en beleg deze met een laagje van het gehaktmengsel, bestrooi met geraspte kaas en bosui en bedek met een laagje nacho's. Herhaal dit nogmaals totdat je 3 lagen hebt.
6. Plaats de schaal in de oven en bak het geheel 4 tot 6 minuten op 180 graden totdat de kaas is gesmolten.
Serveer met guacamole en creme fraiche/limoendip

Guacamole:

Ingredienten
1 avocado
1 kleine tomaat
1/2 jalapenos
1 rode ui
5 takjes koriander
Limoensap
Zout/peper

Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit.
Haal het vruchtvlees uit de schil dmv lepel.
Doe het samen met de andere schoongemaakte ingrediënten in een foodprocessor en draai het totdat alle is gemengd, niet helemaal glad pureren.

 

GA! Harderwijk is een initiatief van