Dit recept is geheel vegan (en dus lactosevrij), vrij van noten en wanneer glutenvrije havermout en (plantaardige) kwark wordt gebruikt ook glutenvrij.
Benodigdheden
Voor de bodem
- 250 gram havermout
- 120 gram dadels
- 50 gram agavesiroop
Voor de vulling
- 300 gram avocado
- 150 gram stevige (plantaardige) kwark
- 130 gram agavesiroop
- 60 gram cacaopoeder
- sap en rasp van 1 limoen
Verder nodig
- foodprocessor of blender
- taartring, springvorm of kleine taartvormpjes
Bereidingswijze
- Doe de ingrediënten voor de bodem in de foodprocessor en laat draaien tot een kneedbare massa
- Druk de massa in de taartring en vorm een bodem en opstaande rand
- Zet dit in de koelkast
- Doe de ingrediënten voor de vulling in de foodprocessor en laat draaien tot een gladde massa
- Schep de vulling op de bodem en laat minimaal 2 uur opstijven in de koeling
-
Eet smakelijk!