Aanmelden / Activiteiten

Gezond(er) kerstdessert

Dit recept is geheel vegan (en dus lactosevrij), vrij van noten en wanneer glutenvrije havermout en (plantaardige) kwark wordt gebruikt ook glutenvrij.

Benodigdheden

Voor de bodem

  • 250 gram havermout
  • 120 gram dadels
  • 50 gram agavesiroop

Voor de vulling

  • 300 gram avocado
  • 150 gram stevige (plantaardige) kwark
  • 130 gram agavesiroop
  • 60 gram cacaopoeder
  • sap en rasp van 1 limoen

Verder nodig

  • foodprocessor of blender
  • taartring, springvorm of kleine taartvormpjes

Bereidingswijze

  • Doe de ingrediënten voor de bodem in de foodprocessor en laat draaien tot een kneedbare massa
  • Druk de massa in de taartring en vorm een bodem en opstaande rand

  • Zet dit in de koelkast
  • Doe de ingrediënten voor de vulling in de foodprocessor en laat draaien tot een gladde massa

  • Schep de vulling op de bodem en laat minimaal 2 uur opstijven in de koeling

  • Eet smakelijk!

GA! Harderwijk is een initiatief van