Aanmelden / Activiteiten

Kom in beweging tijdens de sportweek

Terug naar nieuwsoverzicht
20 september 2021

Kom in beweging tijdens de sportweek

Deze week staat Harderwijk in het teken van sport! Het is namelijk de Nationale Sportweek, de perfecte week om sport in het middelpunt te zetten. Vanuit GA! hebben we, in samenwerking met verschillende lokale partijen, een prachtig programma opgezet!

Opening Nationale Sportweek

Vrijdag 17 september opende wethouder sport, Marcel Companjen, de sportweek. Samen met een aantal GA! coaches en Landstede studenten volgde hij een op de skeelerbaan aan de Parkweg een skateclinic. Op maandag was de wethouder alweer in beweging te vinden. Dit keer aan het Hogepad in de stad met de opening van de Sportkaravaan! Hier ging hij samen met de kinderen van groep 4 van de Rank aan de slag. 

Jeugd ontkomt niet aan de sportweek

Groep 3 en 4 kunnen deze week mee doen met de Sportkaravaan, dit rijdende sportspektakel is elke dag in een andere wijk te vinden. Ook na schooltijd kun je vanaf 15:30 uur nog mee doen, vandaag aan het muziekpad in Drielanden en de rest van de week nog op ’t Engelserf, Klaproospad en Frankenspad. Woensdag en vrijdag kun je al vanaf 13:00 uur komen vrijspelen bij ons.

Ook de juffen en meesters moeten er aan geloven, 1 minuut planken en jij ontvangt van ons het officiële, unieke en spectaculaire plank-diploma, hoeveel fitte juffen en meesters hebben wij aan het eind van de week denk je?

Voor de kids van groep 5 t/m 8 hebben we elke dag een nieuwe uitdaging. Gisteren was dit de daily mile, vandaag verwachten we strijd bij de GA! sportquiz, morgen komen de kinderen in hun eigen sporttenue naar school en ze moeten nog aan de slag met beweegopdrachten.

Tot slot is de skeelerbaan aan de Parkweg deze week het domein van het school-skeeleren. Elf klassen kunnen plezier beleven aan skeeleren.

Niemand is te oud om mee te doen

Ook de senioren laten zich zien bij de activiteiten. Wandelen met kinderen uit groep 8 of mee doen met de Beweeg-ID box van onze senioren beweegcoach bij het wijkcentrum van Drielanden. In Hierden zijn er diverse beweeguurtjes waar lekker bewogen kan worden.

Ik wil ook!

Bij elke sportaanbieder in Harderwijk kun je altijd mee doen met een vrijblijvende proefles. Deze week is daar natuurlijk uitermate geschikt voor. Of wil je lekker in je eigen tijd bewegen? Check dan onze beweegroutes door de stad en GA! caching!

Alle informatie is natuurlijk ook terug te vinden op onze website. 

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van