Aanmelden / Activiteiten

Missie / visie

Ambitie

Wij willen van Harderwijk de actiefste stad van Nederland maken! We inspireren alle Harderwijkers, sterk én kwetsbaar, op het gebied van sport, cultuur en beweging. 

Het resultaat? Harderwijkers met een gezonde leefstijl die lekker in hun vel zitten en allemaal meedoen.

En dus een visie

  • GA! Harderwijk is er voor inwoners van Harderwijk die willen sporten, bewegen en/of willen deelnemen aan culturele activiteiten. De ambitie is om zowel actieve als kwetsbare inwoners te stimuleren tot een gezonde en actieve leefstijl door in beweging te komen en mee te doen.
  • GA! Harderwijk werkt nauw samen met professionals en vrijwilligers van andere organisaties die actief zijn binnen sport, onderwijs, gezondheid, welzijn en/of cultuur.
  • GA! Harderwijk biedt een sterke basis van structurele activiteiten voor de jeugd in onderwijs en in de wijk. Zij heeft aandacht voor inwoners in kwetsbare situaties, die minder goed in staat zijn om zelf actief deel te nemen. Daarnaast speelt GA! Harderwijk in op maatschappelijke trends en ontwikkelingen die vragen om een flexibele inzet.

Met doelstellingen:

Algemene doelstelling

GA! Harderwijk is het platform waar samenwerking plaatsvindt tussen organisaties, professionals en vrijwilligers uit de sectoren sport, bewegen, gezondheid, welzijn en cultuur.

Subdoelstellingen

  • GA! Harderwijk ontwikkelt een samenhangend en zo divers mogelijk aanbod aan sportieve en culturele activiteiten voor alle inwoners van Harderwijk.
  • GA! Harderwijk werkt zichtbaar aan de bewustwording onder inwoners in de gemeente Harderwijk over sport, bewegen en een gezonde leefstijl. 
  • GA! Harderwijk ontwikkelt een laagdrempelig aanbod voor inwoners die extra ondersteuning nodig hebben om deel te kunnen nemen aan sportieve en culturele activiteiten, dat aansluit bij de wensen, behoeften en (on)mogelijkheden van deze doelgroep(en).
  • GA! Harderwijk is dé vindplaats voor (1) alle inwoners en organisaties die informatie of advies willen over sport, bewegen en cultuur en (2) inwoners en organisaties die zelf met initiatieven komen om in beweging te komen.

Spreek ons aan

We zitten overal in Harderwijk. In de wijken, in de buurten; dus altijd dichtbij. Vaak zijn we bezig met een activiteit en soms zitten we op kantoor. En onze deur staat altijd open. Voor iedereen! Dus spreek ons aan als je iets wilt weten, als je een vraag hebt of als je twijfelt over het meedoen aan een activiteit.

Doe maar mee

We hebben altijd zin om aan de slag te gaan. Dat werkt aanstekelijk hebben we gemerkt. We houden dan ook van aanpakken en zeggen niet snel ‘nee’. Dus nemen we mensen bij de hand, tonen we initiatief en laten we zien hoe leuk het is om energiek te zijn. Dat hoeft dus niet met sporten! Het kan ook gaan om een activiteit, een hobby of een workshop. Doe je mee?

GA! Harderwijk is een initiatief van