Aanmelden / Activiteiten

GA! caching - Cache 11

Je bent aangekomen bij cache 11. Goed gedaan!

Harderwijk ligt aan de rand van Nederlands mooiste natuurgebied: de Veluwe. Deze zandverstuiving, het Beekhuizerzand is daar onderdeel van. Een zeldzaam mooi gebied op de Noord-Veluwe, met aardige hoogteverschillen. Dit gebied wordt ook volop gebruikt door hardlopers en mountainbikers, maar ook door gezinnen die er gezellig picknicken en genieten van een mooi uitzecht. Want zeg nou zelf, dit is toch een plaatje!?

Het Beekhuizerzand is een stuifzandgebied ter grootte van ongeveer 200 hectare. Het gebied is in 2004 weer teruggebracht van een bosgebied tot een echt stuifzandgebied. Hiervoor zijn vele vliegdennen gekapt en de bovenlaag van de grond is verwijderd, zodat het verstuifbare zand weer vrij komt te liggen.

Stuifzanden zijn unieke natuurlandschappen in West-Europa die voor het overgrote deel in Nederland liggen. Ze hebben hun eigen flora en fauna. Kenmerkende planten en dieren voor stuifzanden zijn de korstmossen en de zandhagedissen. Maar ook bijvoorbeeld de zeldzame duinpieper, nachtzwaluw en iets meer voorkomende veldleeuwerik en kuifleeuwerik zijn dieren die je op en om het stuifzand kunt waarnemen.


Bij het Beekhuizerzand liggen 5 mooie wandelroutes die zijn aagegeven met paaltjes (geel, oranje, rood, blauw en groen). Oranje en groen lopen vlak langs deze cache. Nieuwsgierig naar de routes of wil jij er één gaan lopen? Klik dan op onderstaande knop.

WANDELROUTES

Ook AV Athlos heeft verschillende routes uitgezet en beschikbaar gesteld. Deze routes en meer informatie zijn te vinden via onderstaande knop. WANDELROUTES

Vergeet niet om een toffe foto/video te maken op het Beekhuizerzand of tijdens een van de wandelingen. Tagg GA! Harderwijk op Facebook en Instagram en gebruik #gacaching en #gaharderwijk.

Veel plezier!

GA! Harderwijk is een initiatief van