Aanmelden / Activiteiten

Jeugdfonds Sport&Cultuur

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten, muziek te maken, te dansen, schilderen, toneel te spelen of iets anders creatiefs te doen.

Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. Aanvragen voor een bijdrage worden namelijk gedaan door een intermediair, bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach of schuldhulpverlener. Maritha van Huizen
van ZorgDat heeft een overzicht van alle intermediairs in Harderwijk, zij kan je naar de juiste intermediair doorverwijzen.

Hoewel Nederland één van de rijkste landen ter wereld is, groeien toch ruim 378.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Dat is maar liefst 1 op de 9 kinderen! Zo’n 150.000 kinderen uit deze groep kunnen nergens aan meedoen. Daardoor krijgen ze niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Iets doen aan sport of cultuur is gezond en die actieve houding is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind.

"In Harderwijk hebben in 2017 172 kinderen mee kunnen doen"

En weet je wat leuk is? Er is in Harderwijk ook een zwemfonds! Dit is onderdeel van het Jeugdfonds sport en cultuur. Omdat Harderwijk een waterrijke omgeving is, vindt de gemeente het belangrijk dat alle kinderen in Harderwijk leren zwemmen. De regel is wel dat je OF sport OF cultuur OF zwemmen kunt doen via het fonds. Zo krijgen zoveel mogelijk kinderen een kans.

GA! Harderwijk is een initiatief van