Aanmelden / Activiteiten

Gezonde leefstijl / JOGG

Gezonde leefstijl met JOGG-Harderwijk

Harderwijk is vanaf 2014 een JOGG gemeente. JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) heeft als doel om kinderen van 0-18 jaar op te laten groeien in een gezonde omgeving. Wist jij dat maar liefst 1 op de 7 kinderen te zwaar is?

JOGG-Harderwijk doet dit niet alleen, maar werkt samen met lokale partners die je vast wel kent:

  • Centrum voor Jeugd en Gezin
  • Landstede
  • ZorgDat – support in welzijn
  • Sportcentrum Iedema
  • Van der Mheen Foodservices
  • Perspectief
  • Jumbo Harderwijk
  • Gemeente Harderwijk

Daarnaast ondersteunen veel supporters JOGG-Harderwijk met activiteiten, evenementen en campagnes.

Om de kinderen een gezonde keuze te laten maken is JOGG-Harderwijk aanwezig op de plekken waar de kinderen veel tijd doorbrengen. Denk hierbij aan scholen, sportverenigingen en in de wijken. JOGG-Harderwijk wil zo veel mogelijk Gezonde Scholen en Gezonde Sportkantines. Ook de Bosbox (een gratis activiteitenmiddag voor kinderen van 4 tot 12 jaar oud) en de Brede Scholen zijn initiatieven van JOGG-Harderwijk.

Campagnes

Om alle jongeren in Harderwijk (en hun ouders) op een laagdrempelige manier bezig te laten zijn met een gezonde leefstijl, zijn er verschillende terugkerende thematische campagnes. Denk o.a. aan DrinkWater!, Natúúrlijk Samen Spelen en de SnoepGroente! campagnes.

Buurtsportcoach Gezonde Leefstijl

Naast de samenwerkingen met de partners en supporters en de verschillende campagnes is er ook een buurtsportcoach Gezonde Leefstijl actief in Harderwijk. Deze buurtsportcoach vertegenwoordigt JOGG-Harderwijk bij zo veel mogelijk lokale evenementen. Daarnaast ontwikkelt de buurtsportcoach interventieprogramma’s voor diverse doelgroepen om kinderen meer te laten bewegen en gezonder te laten eten.

Dankzij de buurtsportcoach Gezonde Leefstijl wordt JOGG zichtbaarder in de omgeving van kinderen.

Wil je meer weten over JOGG-Harderwijk? Kijk dan voor meer informatie op onze website: www.jogg-harderwijk.nl
of neem contact op met JOGG regisseur Mathijs van Faassen.

GA!Harderwijk is een initiatief van