Aanmelden / Activiteiten

Gezonde leefstijl / JOGG

Gezonde leefstijl met JOGG-Harderwijk

Harderwijk is vanaf 2014 een JOGG gemeente. JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) heeft als doel om kinderen van 0-18 jaar op te laten groeien in een gezonde omgeving. Wist jij dat maar liefst 1 op de 7 kinderen te zwaar is?

Overgewicht is in Nederland een groeiend probleem. Harderwijk is daar helaas geen uitzondering op. Om de Harderwijkse jeugd op een gezond gewicht te krijgen is in 2014 het JOGG programma gestart.

JOGG is een initiatief van stichting Jongeren Op Gezonde Gewicht. Wij richten ons op jeugd in de leeftijd van 0 – 19 jaar in wijken waar het percentage overgewicht het hoogst is, maar ook op de belangrijkste beïnvloeders van deze doelgroep zoals ouders, verzorgers en professionals.

JOGG-Harderwijk doet dit niet alleen, maar werkt samen met lokale partners die je vast wel kent:

  • Centrum voor Jeugd en Gezin
  • Landstede
  • Zorgdat – support in welzijn
  • Sportcentrum Iedema
  • Bidfood
  • Perspectief
  • Jumbo Harderwijk
  • Gemeente Harderwijk

Daarnaast ondersteunen veel supporters JOGG-Harderwijk met activiteiten, evenementen en campagnes.

Om de kinderen een gezonde keuze te laten maken is JOGG-Harderwijk aanwezig op de plekken waar de kinderen veel tijd doorbrengen. Denk hierbij aan scholen, sportverenigingen en in de wijken. JOGG-Harderwijk wil zo veel mogelijk Gezonde Scholen en Gezonde Sportkantines. Ook de Bosbox (een gratis activiteitenmiddag voor kinderen van 4 tot 12 jaar oud) en de Brede Scholen zijn initiatieven van JOGG-Harderwijk.

Campagnes

Om alle jongeren in Harderwijk (en hun ouders) op een laagdrempelige manier bezig te laten zijn met een gezonde leefstijl, zijn er verschillende terugkerende thematische campagnes. Denk o.a. aan DrinkWater!, Natúúrlijk Samen Spelen en de SnoepGroente! campagnes.

RealFit

RealFit is speciaal voor jou als je tussen de 13 & 18 jaar bent en samen met een beweegcoach, diëtist en een gedragsdeskundige wil werken aan een gezonder gewicht en een gezondere leefstijl. Het is een cursus van 15 weken. Het belangrijkste is dat je je beter en gelukkiger gaat voelen. Het is géén streng dieet volgen!

Meer lezen over RealFit ? Klik op deze pagina. 

Move (f)it

Met Move (F)it werken aan een gezond gewicht! (8 t/m 12 jaar). Het is moeilijk om altijd gezond te eten en te drinken. Vaker sporten is gezond, maar dat kan ook lastig zijn. Bij Move (F)it werken we een jaar lang, in twee blokken van 15 weken, aan een gezondere leefstijl van jullie kind. Onder begeleiding van een sportcoach gaat jullie kind, samen met andere kinderen die dezelfde uitdaging hebben, twee keer per week bewegen en is er aandacht voor gezonde voeding.   

Meer lezen over Move (F)it ? Klik op deze pagina. 

Gezonde leefstijl coach

Naast de samenwerkingen met de partners en supporters en de verschillende campagnes is er ook een Gezonde leefstijl coach actief in Harderwijk. Deze coach vertegenwoordigt JOGG-Harderwijk bij zo veel mogelijk lokale evenementen. Daarnaast ontwikkelt de coach interventieprogramma’s voor diverse doelgroepen om kinderen meer te laten bewegen en gezonder te laten eten. 

Dankzij de Gezonde leefstijl coach, Jesse Aartsen, wordt JOGG zichtbaarder in de omgeving van kinderen. Wil je meer weten over JOGG-Harderwijk? Neem dan contact op met JOGG Regisseur Mathijs van Faassen.

5 jaar JOGG in Harderwijk

JOGG-Harderwijk heeft sinds 2014 een breed scala aan activiteiten georganiseerd gericht op gezonde voeding en bewegen. Dit deed JOGG  samen met maar liefst 8 kernpartners en 68 supporters!

Vanaf  18 april 2019 gaat JOGG-Harderwijk haar werkzaamheden voortzetten binnen Gezond Actief Harderwijk oftewel GA! Harderwijk. Lees hier meer! 

Meer weten over ons werk voor Gezonde leefstijl / JOGG?

GA! Harderwijk is een initiatief van