Aanmelden / Activiteiten

Koningsspelen

Koningsspelen in de gemeente Harderwijk

De Koningsspelen worden altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag georganiseerd. De Koningsspelen worden dit jaar gevierd op vrijdag 24 april 2020. Daarmee wordt dit jaar afgeweken van de landelijke gekozen datum op 17 april. 

De Koningsspelen worden in 2020 alweer voor de 7e keer georganiseerd op de Sportboulevard aan de Parkweg. De Koningsspelen worden georganiseerd door GA! Harderwijk in opdracht van de gemeente. Mede dankzij de leerlingen van het voortgezet onderwijs uit Harderwijk verwachten wij er weer een succesvolle sportdag van te maken.

Koningsontbijt

Een vast onderdeel van het ochtendprogramma is het Koningsontbijt. Het gezamenlijke Koningsontbijt wordt op de eigen school georganiseerd. Scholen kunnen hiervoor een ontbijtpakket aanvragen bij landelijke organisatie van de Koningsspelen. 

Bij de samenstelling van het Koningsontbijt kiezen wij voor een gevarieerde balans tussen gezonde ontbijtproducten en producten die passen bij een lekker en feestelijk ontbijt. De kinderen moeten hiermee genoeg energie krijgen voor het sportieve deel van de Koningsspelen.

Koningssportdag

Alle kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen van Harderwijk geven wij met de Koningssportdag  de mogelijkheid om deel te nemen aan een sport/spelmiddag ter gelegenheid van Koningsdag. Daarbij staan plezier, grenzen verleggen, samen spelen, sportiviteit en gezondheid in het belang. 

Het programma van de middag is als volgt: 

12.00 - 12.30 uur Ontvangst kinderen op JOGG Horecaplein. Voor alle kinderen is er een broodje en drinken te verkrijgen.

12.30 - 12.50 uur Gezamenlijke opening met Popschool Harderwijk

12.50 - 13.00 uur Vertrek deelnemers naar juiste locatie / veld.

13.00 - 15.00 uur Sport- en spelactiviteiten. 

15.05- 15.15 uur Afsluiting op het JOGG-horecaplein met muziek van de DJ

Meer dan 2200 leerlingen van basisscholen uit Harderwijk en Hierden zijn deze dag lekker actief bezig. Ook voor leerlingen van het speciaal onderwijs wordt een ochtendprogramma georganiseerd.


Thema

Meedoen aan sport, een goed ontbijt en plezier hebben in het bewegen, is niet voor iedereen vanzelfsprekend. En het is ook niet vanzelfsprekend dat iedereen in vrijheid kan leven en dus spelen. In het kader van de 75 jaar bevrijding is dit jaar dan ook gekozen voor het thema:  'Hand in hand in vrijheid'.

Door samen gezond te eten en te bewegen, leer je van elkaar, ontwikkel je jouw talenten en maak je vriendjes. Wij moedigen dit jaar dan ook iedereen aan om er samen één groot sportief en gezond feest van te maken én op zoek te gaan naar onverwachte, waardevolle verbindingen!

Samen vieren wij 75 jaar vrijheid in Harderwijk

In 2020 viert en herdenkt Harderwijk 75 jaar vrijheid. Overal in onze stad zijn evenementen en activiteiten voor jong en oud. Samen herdenken wij het einde van de Tweede Wereldoorlog en vieren we dat we sindsdien in vrijheid leven. Vrijheid is een groot goed waar wij allemaal verantwoordelijk voor zijn. Dit jaar herdenken en vieren wij in Nederland en in Harderwijk dat iedereen een eigen mening mag hebben, dat het niet uitmaakt welke achtergrond iemand heeft en vinden we het vanzelfsprekend dat we verschillend zijn. Vanaf nu tot en met 5 mei besteden we hier extra aandacht aan. Het is belangrijk dat kinderen weten dat wij 75 jaar in vrede leven. 

Daarom staan ook de basisscholen in Harderwijk stil bij de viering van de bevrijding. Op Harderwijk.nl/75jaarvrijheid staat een overzicht van de activiteiten. Via de Facebookpagina ‘75 jaar Bevrijding Harderwijk’ volgt je het nieuws over 75 jaar herdenken en vieren.

GA!Harderwijk is een initiatief van