Aanmelden / Activiteiten

GA! speurtocht

GA! Speurtocht

Wegens groot succes heeft GA! Harderwijk een variant bedacht op GA!-caching: GA! speurtochten. 4 uitdagende speurtochten door Harderwijk die je aan de hand van jouw telefoon kan doen. Onderweg moet je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren waar je punten mee kunt verdienen.

De vier speurtochten zijn:
-    Drielanden & Stadsweiden (4,4 km)
-    Slingerbos, Tinnegieter & Wittenhagen (3,9 km)
-    Sportpark & Centrum (3,8 km)
-    Stadsdennen & Frankrijk (3,6 km)

Wat heb je nodig?
-    Een telefoon met internet, GPS functie en een QR code scanner. IOS heeft deze scan functie standaard in de camera. Bij een Android telefoon moet je in de camera de functie ‘Google Lens’ selecteren. Staat deze er niet tussen? Download deze dan via onderstaande knop.
-    Een Gmail account 
-    Pen en papier of typ de antwoorden in je notities

Hoe werkt het?

  1. Open via onderstaande knop de landkaart op je telefoon. Er verschijnt een landkaart met daarop 4 GA! logo’s. Een logo geeft het startpunt aan van een speurtocht. 
  2. Aangekomen bij het startpunt scan je de QR code op de sticker, deze stuurt je door naar een pagina met daarop een korte speluitleg en de volgende locatie.
  3. Navigeer naar de volgende locatie. Hier moet je vragen beantwoorden of opdrachten uitvoeren en krijg je weer een volgende locatie. Enzovoort. 
  4. Eenmaal aangekomen bij het eindpunt scan je de QR code, deze stuurt je door naar een vragenlijst. Hier kun je alle antwoorden invullen en na het verzenden krijg je gelijk je score te zien.
  5. Kan je de sticker niet vinden? Kijk dan in de omschrijving van de startlocatie. Dit doe je door in de landkaart op het GA! logo te klikken.

Let op: het eindpunt van een speurtocht is op een andere plek dan de start.

Voorbeeld van een sticker met QR code:

Spelregels

  • De stickers hangen op makkelijk begaanbare plekken. Je hoeft dus geen wegen over te steken of over hekken te klimmen. Denk aan je eigen en een ander zijn veiligheid!
  • De stickers niet bekladden of weghalen. Zo houden we het leuk voor iedereen.
  • Houd locaties geheim!

Vergeet niet een toffe foto te maken en GA! Harderwijk te taggen op Facebook en Instagram. Gebruik de #Gaharderwijk en #Gaspeurtocht. Wij zijn benieuwd of het jullie allemaal lukt!
Heel veel succes en veel plezier!

PS: Mocht je GA!-caching nog niet hebben gedaan. Check het dan hier!

GA! Harderwijk is een initiatief van