Aanmelden / Activiteiten

5 tips voor stressvrij thuiswerken

Terug naar nieuwsoverzicht
31 maart 2020

5 tips voor stressvrij thuiswerken

Gezonde en vitale medewerkers zitten goed in hun vel en presteren beter. Zij dragen bij aan een gezonde organisatie. Maar dat niet alleen. Ze zorgen ook voor gezonde kinderen! Reden voor Sportcentrum Iedema, Bidfood, Perspectief, Wuestman en de Bedrijvenkring Harderwijk om in samenwerking met JOGG-Harderwijk aan de slag te gaan met ‘De gezonde werkvloer’. In deze blog geeft Bidfood tips hoe jij stressvrij thuis kunt werken.

Voor alle werknemers die wegens de maatregelen het werk vanuit huis doen, 5 tips om je dagen stressvrij door te komen:

1. Geef je werkdag een duidelijk begin en eind
Wanneer je thuiswerkt, ligt het gevaar op de loer dat werk en privé meer door elkaar gaan lopen. Dit kun je voorkomen door je werkdag – net als normaal – een duidelijk begin en eind te geven. Begin niet alvast met checken van je mail op je telefoon terwijl je nog voor de tv zit te ontbijten en zet aan het einde van de werkdag je laptop ook echt uit. Op die manier houd je zo veel mogelijk het normale werkritme vast.

2. Maak een (digitaal) praatje met collega’s
Nu het ernaar uitziet dat het thuiswerken nog wel even zal duren en je andere sociale contacten tot een minimum beperkt zijn, is de kans groot dat je het praatje bij de koffieautomaat meer mist dan ooit. Gelukkig hebben we hiervoor genoeg digitale alternatieven. Bel je directe collega’s af en toe op om te informeren hoe het met hen gaat of stuur ze een berichtje via WhatsApp.

3. Take a break
Verdeel de taken die je per dag wilt afhandelen in blokken over de dag en plan voor jezelf ook voldoende pauzes in. Het is juist nu heel belangrijk om ook goed voor jezelf te zorgen, dus gebruik die pauzes om een kleine wandeling te maken of even wat aandacht te geven aan de andere gezinsleden.

4. Zorg voor focus
Focus creëren in je werk is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker nu je misschien dagelijks met het hele gezin thuis bent. Het kan helpen om per dag een hele duidelijke planning te maken. Stel jezelf aan het begin van je werkdag de vraag: wat wil je vandaag echt doen? Dat zijn de taken waar je die dag op focust.

5. Sluit je dag goed af
Niets zo vervelend als met een onvoldaan gevoel je werkdag afsluiten. Ga aan het eind van je werkdag dus vooral na wat er deze dag goed ging. Vraag je bij werkzaamheden die minder goed gingen af waardoor dit kwam en hoe je dit morgen kunt verbeteren. Ook kan het helpen om aan het eind van je werkdag alvast een planning te maken voor de dag erna, zo heb je de volgende ochtend meteen duidelijk waarmee je aan de slag kunt gaan.

Bron: Bidfood

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van