Aanmelden / Activiteiten

Senioren in beweging

Senioren in beweging

Een actieve leefstijl is belangrijk voor het behouden van een goede gezondheid, zelfredzaamheid en het uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden en taken. Maar actief zijn zorgt er ook voor dat je onder de mensen bent en betrokken blijft bij de maatschappij.

In samenwerking met verschillende partijen rondom de senioren inwoners zijn diverse Harderwijkse beweegaanbieders inmiddels al ‘seniorproof’. De voetbalvereniging heeft wandelvoetbal, er is een aangepaste versie van hockey bij de hockeyclub.  Benieuwd naar al het aanbod? In onze senioren beweegwijzer staan alle verenigingen in Harderwijk en Hierden waar u als senior welkom bent. Wij hebben geprobeerd de informatie zo actueel mogelijk te houden. We raden u alsnog aan eerst contact op te nemen met de beweegaanbieder voordat u besluit aan een activiteit deel te nemen.

De Beweegcoach senioren 

De beweegcoach senioren stimuleert en motiveert senioren om te bewegen. Dit kan door hen te verwijzen naar een vereniging of club, maar heb je zelf een goed idee, dan kan de beweegcoach hier ook bij ondersteunen. De Senioren beweegcoach ondersteunt ook sportaanbieders om sportaanbod voor senioren te ontwikkelen of bestaand aanbod 'seniorproof' te maken. De beweegcoach is de spil tussen te partijen die met ouderen te maken hebben. 

De senioren beweegcoach organiseert onder andere: 

  • Senioren beweegmaatje

Dat voldoende bewegen belangrijk is, weten we allemaal. Toch bewegen veel senioren te weinig. Voor sommigen is het niet haalbaar om aan te sluiten bij regulier sportaanbod, omdat dit fysiek niet mogelijk is. De drempel om zelf te blijven bewegen is hoog en leidt tot meer inactiviteit.  Met het project Beweegmaatje koppelt GA! Harderwijk een vrijwilliger aan een inactieve senior. Zo brengen we hen (weer) in beweging, al is het maar met een korte wandeling. 

Lees hier meer over het het project

  • Video beweeglessen 'senioren in beweging'

In samenwerking met Harderwijkse aanbieders neemt onze Senioren Beweegcoach beweeglessen op voor de thuiszittende senioren. Deze lessen worden dagelijks om 9.45 uur en 15.00 uur uitgezonden op de lokale TV zender HK13 TV. Klik hier voor de digitale beweeglessen

  • Samen in beweging 

GA! Harderwijk organiseert samen met Zorgdat en verschillende Harderwijkse beweegaanbieders de activiteit 'Samen in beweging'. De activiteit wordt elke woensdag vanaf 26 mei t/m woensdag 30 juni 2021 van 10.00 tot 10.30 uur aangeboden op het Triasplein in Drielanden. De activiteit wordt speciaal georganiseerd voor senioren uit Drielanden en bewoners van de Bogen.

De beweeglessen worden aangeboden door verschillende sportaanbieders uit Harderwijk. Na afloop kan er een kopje koffie gedronken worden. Bij regen zal de activiteit niet doorgaan.

Lees hier meer over de activiteit

  • Veilig blijven fietsen - senioren fietsdag

Veilig fietsen, balans versterkende oefeningen en de driewielfiets ervaren. Komt u ook langs tijdens de senioren fietsdag op donderdag 1 juli bij MHC de Mezen of het dorpshuis in Hierden? De fietsdag heeft als doel dat u zo lang en veilig mogelijk kunt blijven fietsen. Lees hier meer

Meer weten over ons werk voor Senioren in beweging?

GA! Harderwijk is een initiatief van