Aanmelden / Activiteiten

Senioren in beweging

Op elke leeftijd gezond en actief!

Senioren in beweging

Een actieve leefstijl is belangrijk voor het behouden van een goede gezondheid, zelfredzaamheid en het uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden en taken. Maar actief zijn zorgt er ook voor dat je onder de mensen bent en betrokken blijft bij de maatschappij.

In samenwerking met verschillende partijen rondom de senioren inwoners zijn diverse Harderwijkse beweegaanbieders inmiddels al ‘seniorproof’. De voetbalvereniging heeft wandelvoetbal en er is een aangepaste versie van hockey bij de hockeyclub. 

Benieuwd naar al het aanbod? Op de website van GA! Harderwijk kun je alle sporten vinden die toegankelijk zijn voor senioren (55+). We proberen de informatie op de A t/m Z pagina zo actueel mogelijk te houden. We raden u alsnog aan eerst contact op te nemen met de beweegaanbieder voordat u besluit aan een activiteit deel te nemen.

Vindt u het lastig om de zoekmachine te gebruiken? Bekijk dan hier de flyer met het aanbod en bel onze senioren coach Alice voor meer informatie en hulp bij het zoeken van de juiste sport! Zie contactgegevens Alice onderaan deze pagina.

De Beweegcoach senioren 

De beweegcoach senioren stimuleert en motiveert senioren om te bewegen. Dit kan door hen te verwijzen naar een vereniging of club, maar heb je zelf een goed idee, dan kan de beweegcoach hier ook bij ondersteunen. De Senioren beweegcoach ondersteunt ook sportaanbieders om sportaanbod voor senioren te ontwikkelen of bestaand aanbod 'seniorproof' te maken. De beweegcoach is de spil tussen te partijen die met ouderen te maken hebben. 

De senioren beweegcoach organiseert onder andere: 

  • De Senioren beweegcaroussel

Samen in teamverband sporten is gezellig en gezond. Bij de senioren beweegcaroussel kun je deelnemen aan verschillende sporten die met aangepaste regels veilig en toegankelijk zijn voor de 55 +er. Je kunt wekelijks meedoen aan wisselend beweegaanbod. Denk aan  fithockey, walking football, korfbal, (stoel) yoga, bootcamp, tafeltennis, wandelen en jeu de boules. Naast veilig bewegen staan natuuurlijk de gezelligheid centraal, de koffie staat klaar!

Lees hier meer.

  • Senioren beweegmaatje

Dat voldoende bewegen belangrijk is, weten we allemaal. Toch bewegen veel senioren te weinig. Voor sommigen is het niet haalbaar om aan te sluiten bij regulier sportaanbod, omdat dit fysiek niet mogelijk is. De drempel om zelf te blijven bewegen is hoog en leidt tot meer inactiviteit.  Met het project Beweegmaatje koppelt GA! Harderwijk een vrijwilliger aan een inactieve senior. Zo brengen we hen (weer) in beweging, al is het maar met een korte wandeling. 

Lees hier meer.

  • Veilig blijven fietsen - senioren fietsdag

Veilig fietsen, balans versterkende oefeningen en de driewielfiets ervaren. Komt u ook langs tijdens de senioren fietsdag op donderdag 1 juli bij MHC de Mezen of het dorpshuis in Hierden? De fietsdag heeft als doel dat u zo lang en veilig mogelijk kunt blijven fietsen. Lees hier meer.

Senioren in Beweging
Op elke leeftijd gezond en actief!
Meer info
Senioren beweegwijzer
In samenwerking met verschillende partijen rondom de senioren inwoners zijn diverse Harderwijkse beweegaanbieders inmiddels al ‘seniorproof’.
Meer info
Senioren Beweegcarrousel
Bij de senioren beweegcarrousel kun je deelnemen aan verschillende sporten die met aangepaste regels veilig en toegankelijk zijn voor de 55 +er. Je kunt wekelijks meedoen aan wisselend beweegaanbod.
Meer info
Senioren Beweegmaatje
Met het project Beweegmaatje koppelt GA! Harderwijk een vrijwilliger aan een inactieve senior.
Meer info

GA! Harderwijk is een initiatief van