Aanmelden / Activiteiten

Brede scholen

Brede Scholen

Een Brede School is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties waaronder één of meerdere scholen samenwerken aan een brede leer- en leefomgeving in de vrije tijd en op school. Met als doel: vergroting van de ontwikkelingskansen voor álle kinderen. In Harderwijk is er in elke wijk een Brede School. Hierbij hebben we zes Brede School wijken gemaakt: Stadsweiden, Stadsdennen, Drielanden, Tweelingstad, Frankrijk/Hierden en Stad. 

In elke wijk wordt er een ander doel nagestreefd wat past bij wat de wijk nodig heeft. Deze doelen zijn heel divers. Maar het doel is altijd om kinderen actief deel te laten nemen aan activiteiten binnen Harderwijk en ervoor te zorgen dat ze andere kinderen ontmoeten en zo nieuwe vriendjes/vriendinnetjes kunnen maken. Andere belangrijke pijlers zijn integratie, activiteiten voor de mensen die het minder breed hebben en verbinding.

Bij een reguliere school wordt er vaak minder tussen scholen samengewerkt dan in een wijk waar een Brede School is. Ook zijn er bij de reguliere scholen geen of minder naschoolse activiteiten. Bij een brede school kan je toch al gauw denken aan zo’n 15 naschoolse activiteiten per week! Voorbeelden van deze activiteiten zijn: bloemschikken, waterpolo, schilderen, film maken, voetbal en zo kan de lijst nog veel verder doorgaan. En als je alleen al naar deze activiteiten kijkt dan merk je misschien al op dat we heel veel samenwerken met verenigingen en andere organisaties.

We doen veel samen met sportverenigingen maar ook met creatieve en culturele organisaties, zoals Cultuurkust. Kinderen komen met veel plezier naar de activiteiten. Het hele jaar zijn er bijna elke week activiteiten en dat zorgt ervoor dat we veel kinderen wekelijks terugzien bij het naschoolse aanbod. De kinderen raken vertrouwd met de Brede School en de begeleiders van de activiteiten. Hierdoor wordt er echt een band opgebouwd. Kinderen hebben echt plezier in de activiteiten. We werken samen met vele vrijwilligers, een lach op het gezicht van een kind is voor hen de reden om elke week weer paraat te staan voor de Brede School!

In elke wijk een GA! coach

Voor elke wijk wordt er door de Brede School Coördinator een programma samengesteld. Dit programma sluit aan bij de wensen van de kids én de voorzieningen in de wijk. Wil je weten wie er in je wijk actief is? Check dan het onderstaande overzicht. 

Drielanden Willemijn Stade
Tweelingstad Jesse Aartsen
Stadsweiden Kim Groothuis en Jonne Tonjes
Stadsdennen Tijmen van Steinvoorn
Stad Maarten van Gilst
Frankrijk/Hierden Denisa Leusink

 

Meer weten over ons werk voor Brede scholen?

GA! Harderwijk is een initiatief van