Aanmelden / Activiteiten

Hoe blijf je fit op kantoor? 6 tips om meer te bewegen op de werkvloer!

Terug naar nieuwsoverzicht
15 juli 2019

Hoe blijf je fit op kantoor? 

Gezonde en vitale medewerkers zitten goed in hun vel en presteren beter. Zij dragen bij aan een gezonde organisatie. Maar dat niet alleen. Ze zorgen ook voor gezonde kinderen! Reden voor Sportcentrum Iedema, Van de Mheen Foodservices, Perspectief en Wuestman en de Bedrijvenkring Harderwijk om, in samenwerking met JOGG-Harderwijk (Jongeren op Gezond Gewicht), te starten met ‘De gezonde werkvloer’. 

In deze blog geven zij 6 handige tips om fit te blijven met een zittend beroep. Succes!

#1 

Fietsen of lopen naar je werk is super goed! Is dit niet haalbaar en moet je met de auto? Probeer dan je auto wat verder weg te parkeren zodat je alsnog een aantal minuten moet lopen.

#2 

Op kantoor gebruiken we vaak een prullenbak en deze staat meestal onder het bureau. Als we de prullenbak wat verder weg zetten betekent dat we vaker moeten opstaan en lopen dus ook meer beweging!

#3

Als je een vraag aan je collega’s hebt is het makkelijk om een appje of een belletje te doen. Loop naar je collega toe i.p.v. de digitale manier. Dit zorgt voor meer beweging en ook nog voor een contact moment! 

#4 

Vaak stellen we bewegen tijdens werk uit. Maar zet een timer op je computer die om het half uur af gaat zodat je weet dat je even je benen moet strekken en een klein rondje moet lopen.

#5 

Het klinkt heel raar maar ga eens lopend vergaderen. Lopend vergaderen? Ja, dit verhoogt je hersenactiviteit en je creativiteit. Daarnaast is het ook nog goed voor je doorbloeding en spijsvertering. Dit geldt wel voor informele vergaderingen, zoals brainstormen. Is lopen geen optie? Probeer het dan staand.

#6 

Haal zelf drinken op het werk. Gebruik daarbij een klein glas of kopje, zodat deze sneller opnieuw gevuld kan worden.

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van