Aanmelden / Activiteiten

Ontmoeting en verbinding door de sporten - Aaltjesdagen 2019

Terug naar nieuwsoverzicht
6 juni 2019

Ontmoeting en verbinding door de sporten - Aaltjesdagen 2019

Op 8 juli 2019, tijdens Aaltjesdagen 2019, organiseren Stichting Life Goals Nederland en Veluwe Games voor het zesde opvolgende jaar een sportfestival voor mensen uit de maatschappelijke opvang en bezoekers. Alles met als doel om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen en mensen het plezier van sporten te laten ervaren.

Door de jaren heen is het sportfestival uitgegroeid tot het sportonderdeel van de Aaltjesdagen. Gedurende de dag vinden er diverse sport- en spel activiteiten plaats en spelen 40 teams uit heel Nederland een competitieronde van de Dutch Street Cup, de straatvoetbalcompetitie voor mensen uit de maatschappelijke opvang. 

Voor het evenement hebben Life Goals Nederland en Veluwe Games voor het zesde jaar de handen ineengeslagen. “Ook dit jaar belooft het weer een fantastische sportdag te worden”, zegt Lars Timmermans, coördinator evenementen & communicatie van Stichting Life Goals Nederland. “Door de jaren heen is het evenement uitgegroeid tot een evenement waar jong en oud diverse sport- en spel activiteiten kunnen beoefenen en hun talenten op het gebied van sport kunnen ontdekken.”

Ervaring op doen

Geheel in de sfeer van Aaltjesdagen is er een groots opgezette sportmarkt waar lokale sportverenigingen laten zien wat Harderwijk op sportgebied in huis heeft. Zo kunnen deelnemers en bezoekers deelnemen aan kickboks clinics, een fitheidstest ondergaan, een potje tafeltennissen, zwoegen tijdens een bootcamp, maar ook deelnemen aan verschillende challenges waar mooie prijzen mee zijn te winnen.

Het bijzondere aan de sportmarkt is dat het wordt georganiseerd door deelnemers met een afstand tot de maatschappij. Door het organiseren doen zij contacten- en waardevolle ervaringen op die bijdragen aan hun persoonlijke ontwikkeling. “Binnen de Veluwe Games werken we met het voor- en door principe”, zegt Kees Grovenstein, een van de oprichters van de Veluwe Games. “De sportmarkt wordt begeleid en georganiseerd door mensen die via een hulpverleningstraject deelnemen aan de opleiding tot Leider Sportieve Recreatie. Tijdens het festival brengen ze in praktijk wat ze tijdens de opleiding hebben geleerd. Een prachtig podium waarop ze zichzelf kunnen laten zien.”

Dutch Street Cup

Naast de sportmarkt komen ruim dertig straatvoetbalteams vanuit de Maatschappelijke Opvang uit heel Nederland naar Harderwijk om mee te spelen in de Dutch Street Cup. De Dutch Street Cup is de landelijke straatvoetbalcompetitie voor dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen. Het straatvoetballen helpt hen om zich op maatschappelijk vlak weer te ontwikkelen. Van Amsterdam tot aan Utrecht en van Maastricht tot aan Enschede, vrijwel elke grote stad is vertegenwoordigd.

De voetballers trainen wekelijks in hun eigen stad. Tijdens de competitierondes ontmoeten de deelnemers elkaar. Zij wisselen ervaringen uit, maken nieuwe vrienden en komen in contact met inwoners van de organiserende stad.

Life Goals Festival Harderwijk X Veluwe Games start om 10:00 uur met de eerste wedstrijden en activiteiten. Om 16:00 staat de finale van de Dutch Street Cup gepland.

Bezoekers en media zijn van harte welkom. Locatie: Havendijk, 3846 AC Harderwijk.

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van