Aanmelden / Activiteiten

Schoolfruit voor basisscholen in Harderwijk

Terug naar nieuwsoverzicht
17 mei 2019

Schoolfruit voor basisscholen in Harderwijk

Woensdag 15 mei om 10.00 verzorgde wethouder Marcel Companjen de officiële start van het schoolfruit in Harderwijk. Dit door het verstrekken van fruit aan leerlingen van basisschool De Bogen.

Alle leerlingen van deze school namen gezamenlijk de eerste hap. Leerlingen van groep 3 en 4 deden daarna mee aan speciale activiteiten zoals het maken van gezonde traktaties. Deze werden verzorgd door studenten van Landstede Sport en Bewegen. In het coalitieakkoord is afgesproken om in ieder geval tot en met 2021 de basisscholen in de gemeente te voorzien van fruit. Hiervoor is jaarlijks een bedrag van € 50.000 beschikbaar. Het college vindt het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Gezonde eetkeuzes maken hoort daarbij. En het uitdelen van schoolfruit helpt mee om een gezonde keuze normaal te maken.

Het schoolfruitprogrammma in Harderwijk is een aanvulling op het bestaande EU schoolfruitprogramma. 22 basisscholen in de gemeente doen mee. Als tegenprestatie is afgesproken dat de scholen meedoen aan de activiteiten van JOGG.Het fruit wordt geleverd door de lokale groothandels Bidfood/van de Mheen en Smink AGF. De actie wordt gecoördineerd door GA! Harderwijk.

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van