Aanmelden / Activiteiten

Aftrap 'GA thuis in beweging op tournee' voor Harderwijkse Senior

Terug naar nieuwsoverzicht
16 april 2020

GA! Thuis bewegen op tournee

Vandaag, donderdag 16 april 2020, was de aftrap van het project 'GA! thuis bewegen op tournee'. Beweeginstructeurs gaan met dit project langs de deuren van zorgcentra en wooncomplexen etc. om zo Harderwijkse Senioren in beweging te krijgen. Natuurlijk wel geheel volgens de richtlijnen van het RIVM, en dus op gepaste afstand.

Al eerder werd het project GA! Thuis in beweging gestart door Senioren Beweegcoach, Janneke van Nieuwenhuizen. Ze roept hiermee senioren op om mee te doen met beweeglessen van verschillende beweegaanbieders uit Harderwijk.  Deze lessen worden 7 dagen per week, 2 keer per dag uitgezonden ( om9.45 uur en 15.00 uur) op de lokale tv zender HK13 TV. Ook kunt u de beweeglessen hier op de website terugvinden. 

Vandaag was de aftrap van 'GA! thuis in beweging op tournee'. Bewoners van Zorgcentrum de Aanleg werden verrast met de komst van beweeginstructeurs. Vele senioren deden mee vanaf hun balkon, andere bewoners waren speciaal naar het plein gekomen om mee te doen. De instructeurs boden beweegplezier voor jong en oud aan, want ook de kinderen van basisschool De Dominicus Savio haakte aan en bewogen mee. 

De instructeurs van vandaag waren: Alida (sportcentrum Iedema), Puck (fysiotherapie Sport & Spine) en Anja (Meer Bewegen Voor Ouderen). Sportcentrum Iedema zorgde voor een muziekinstallatie. Evelyn Schut, coördinator ZorgDat van woonzorgcentrum de Aanleg,  bracht de bewoners op de hoogte van de beweegles. Gezamenlijk werd er gezorgd voor een fantastische golf van beweging over het hele plein. 

Een ontzettend gaaf project wat we zeker voort gaan zetten! Jullie horen hier snel meer over. 

Mochten jullie vragen hebben, dan kun je hiervoor terecht bij onze Senioren Beweegcoach, Janneke van Nieuwenhuizen via janneke@gaharderwijk.nl

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van