Aanmelden / Activiteiten

Ballet via de Sport en Cultuurwijzercursus van Anouk Dance Experience

Terug naar nieuwsoverzicht
7 juni 2021

Ballet via de Sport en Cultuurwijzercursus van Anouk Dance Experience – 

De groep van 20 deelnemers vertelt wat zij ervan vinden.

Woensdagmiddag om 14.00 uur, het is 19 mei. De eerste dag dat er weer binnen gedanst mag worden en net op tijd voor de cultuurwijzeractiviteit; ballet. Juf Lieke staat met 20 deelnemers in de Witte zaal van het Oude Stadhuis. De gemeente Harderwijk werkt met de Sport en Cultuurwijzer samen met Harderwijkse sport en cultuuraanbieders. Hierdoor kunnen Harderwijkers van alle leeftijden gratis of tegen een kleine vergoeding kennismaken met verschillende activiteiten zonder dat zij direct lid hoeven te worden (dat mag natuurlijk wel!). Na afloop mogen we heel even met de groep in gesprek, om te horen wat ze ervan vonden.

Jullie hebben via de Sport- en Cultuurwijzer voor de Balletlessen van Anouk Dance Experience gekozen, waarom juist ballet?

Eén van de kinderen heeft direct een antwoord: “omdat ik het leuk vind om te dansen”. Nora wilde al heel lang op ballet, maar haar ouders vonden dat te duur, nu kon ze het heel makkelijk eens proberen. Twee lessen. En daarna? “Ik denk dat ik er wel op wil”, zegt Nora dan. Gelukkig zijn er in Harderwijk heel veel mogelijkheden, waardoor ieder kind mee kan doen aan sport- en cultuurlessen. 

Wat vinden jullie zo leuk aan ballet?

Unaniem zijn ze het er over eens. Dansen is gewoon heel leuk. We tellen 20 lachende meisjes en een juf. Dan volgt natuurlijk de vraag: Waar zijn alle jongens? Vragend kijken ze elkaar aan. Eén van de meiden vertelt dat ze wel verliefd is op een jongen die heel goed kan dansen en Sola vertelt dat haar papa een paar goeie moves heet. Helaas is hij vandaag niet aanwezig.

Wat vonden jullie het allerleukste van de les van vandaag?

Nadat ze even hebben nagedacht roept iemand: “de Plié”. Onze interviewer kent dat alleen maar van de gordijnen, maar gelukkig doen ze het even voor. Het is een danspas waarbij je je tenen naar buiten richt. Ze doet het even voor. Het ziet er inderdaad heel cool uit. Als we daarna vragen of iemand van plan is op de week erop maar niet meer te gaan, blijft het stil. Zouden ze er dan allemaal weer zijn volgende week? “JA!” klinkt het uit 20 monden.

Zijn jullie van plan om na de Sport en Cultuurwijzercursus nog door te gaan met ballet bij Anouk Dance Experience.

Op een enkeling na gaat iedereen de komende tijd hun mama, papa, oma, opa en buren aan het hoofd zeuren om alsje… alsje… alsjeblííííeft op ballet te mogen hierna. Wie weet ziet juf Lieke Nora, Annebel, Charlize en de andere meiden die deelnamen aan deze activiteit na de zomer weer terug.

Ook benieuwd naar een cursus van de Sport en Cultuurwijzer? Je kunt je nog steeds aanmelden. Er zijn zowel cursus voor de jeugd als voor volwassenen. Kijk voor de cursussen in juni op: www.gaharderwijk.nl/activiteiten 

Inschrijven kan nog steeds

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van