Aanmelden / Activiteiten

Campagne gezond tussen d’ooren gestart

Terug naar nieuwsoverzicht
6 januari 2020

Campagne gezond tussen d’ooren gestart

‘Ik heb trek, mag ik iets lekkers?’, iedere ouder kent wel deze vraag. Maar welk tussendoortje geef je tussen de maaltijden door en hoeveel? Dit blijken veel ouders lastig te vinden. Van 6 tot 31 januari is GA! Harderwijk actief met de JOGG campagne ‘Gezond tussen d’ooren’.  Met de campagne helpen de JOGG-gemeenten (Jongeren op Gezond Gewicht) Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten jonge ouders op weg met het kiezen van gezonde tussendoortjes.

Overgewicht is een groeiend probleem in Nederland, ook bij kinderen op de Noord-Veluwe. Om gezond gewicht bij kinderen te stimuleren, kom je in januari en februari diverse plekken de campagne ‘Gezond Tussen d’ooren’ tegen. Om zo ‘tussen de oren’ te krijgen dat een tussendoortje supergoed is voor de groei van kleine kinderen, mits het niet te vaak of te veel wordt gegeven en natuurlijk alleen als het een gezond hapje is!

Als kleine kinderen te veel snacks of ongezonde tussendoortjes krijgen, dan eten zij minder tijdens de hoofdmaaltijden. Ook krijgen zij hiermee te veel suiker en vet binnen. Echter, zij verbruiken veel energie op een dag. Zij hebben tussendoortjes dus wel nodig.


Gezond tussen d’ooren in Harderwijk

De campagne wordt gehouden in zeven gemeenten op de Noordwest Veluwe. In Harderwijk is de campagne op verschillende locaties zichtbaar. O.a. bij zeven organisaties voor kinderdagopvang en in supermarkten. Meewerkende partijen zijn: het Centrum voor Jeugd en Gezin, SKH Harderwijk, ZorgDat, Jumbo (Stadsweiden en Drielanden), Sportcentrum Iedema, Eigen en Wijzer en Sportcomplex De Sypel.

Met allerlei activiteiten wordt het ouders gemakkelijk en aantrekkelijk gemaakt om hun kleintjes gezonde tussendoortjes te geven: onder andere met het uitdelen van boodschappenlijstjes met inspiratietips en weetjes in de supermarkten, met activiteiten op de kinderdagverblijven en in persoonlijk gesprekken met jonge ouders worden ouders op weg geholpen. 


Jongeren op gezond gewicht

JOGG wil met diverse lokale activiteiten een omgeving creëren waarin kinderen opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging. De JOGG-gemeenten werken hierin regionaal samen met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven en zorgverleners.

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van