Aanmelden / Activiteiten

De #7 regels van de #7dagenwaterchallenge

Terug naar nieuwsoverzicht
24 mei 2019

Krijg antwoord op alle vragen die je hebt over de #7dagenwaterchallenge.

Vraag #1: Wat is de #7dagenwaterchallenge? 
Heel simpel: drink 7 dagen lang alleen water of thee zonder suiker. Dat kun jij toch ook? Meld je aan vóór 3 juni op 7dagenwaterchallenge.nl en doe mee! Je kunt je ook aanmelden met je hele team, klas, groep of bedrijf!

Vraag #2: Waarom 7 dagen lang alleen maar water?
Water is een frisse dorstlesser en het reinigt je lichaam. Het bevat geen suiker of calorieën en er is altijd wel een kraan in de buurt! De challenge duurt 7 dagen, zodat je je drankgewoontes even helemaal reset. Even een week geen suiker, alcohol en cafeïne.
Vraag #3: Mag ik wel koolzuurhoudende drankjes?
Je mag bruisend water drinken (spa rood), maar uiteraard geen (light) frisdrank. Heb je zin in een smaakje? Voeg dan wat verse citroen, komkommer of munt toe.
Vraag #4: Waarom geen koffie en wel thee?
Veel mensen zijn gehecht aan een paar bakjes koffie per dag. De uitdaging is om de koffie 7 dagen lang in te ruilen voor water of thee zonder suiker. Te veel cafeïne (meer dan 4 kopjes koffie per dag) kan namelijk zorgen voor klachten en je kunt er moeilijker van in slaap komen. Thee zonder suiker bevat veel minder cafeïne dan koffie en is daarom wel toegestaan tijdens de #7dagenwaterchallenge. Maar let op: sommige thee (bijvoorbeeld oplosthee) bevat wel suiker. Check dus eerst de verpakking. Tip: maak je eigen kruidenthee van verse takjes munt. Wel zonder honing en suiker natuurlijk. Succes!
Vraag #5: Mag ik dan de hele week niks eten?
Natuurlijk mag je wel gewoon eten tijdens de #7dagenwaterchallenge. Vanzelfsprekend is het goed om gezond, vers, vezelrijk en gevarieerd te eten tijdens deze week, maar onze focus ligt op het water drinken.
Vraag #6: Hoeveel water moet ik per dag drinken?
Drink ongeveer 1,5 tot 2 liter water per dag. Kinderen hebben voldoende aan ongeveer 1 liter water per dag. Is het een warme dag of sport je veel? Neem dan iets meer.
Vraag #7: Wanneer ontvang ik mijn starterskit? 
En wat zit er allemaal in?Je ontvangt de starterskit in de week voorafgaand aan de challenge. Wat er in zit…. dat is nog een verrassing! Je ontvangt dan in ieder geval het #7dagenwaterchallenge polsbandje die je in de week van 17 t/m 23 juni kunt dragen, zodat iedereen weet dat je meedoen. 

Heb jij ook een vraag?

Heb jij ook een vraag over de #7dagenwaterchallenge? Laat dan even een berichtje achter!

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van