Aanmelden / Activiteiten

De weg naar werkgeluk

Terug naar nieuwsoverzicht
14 november 2019

Vitaliteit voorop

De weg naar werkgeluk

Stel je voor: je wordt elke ochtend fit en vol energie wakker met zin om aan de werkdag te beginnen. Dat wil toch iedereen? Je vitaal en gelukkig voelen is anno 2019 een belangrijk onderdeel geworden binnen het bedrijfsleven. Vitaliteit op de werkvloer is key bij het creëren van werkgeluk onder werknemers. Maar wat houdt vitaliteit precies in? En hoe zorg je daarmee nou voor werkgeluk?

Vitaliteit wordt vaak omschreven als levenskracht. Hiermee wordt bedoeld dat je jezelf goed voelt, dat je energie hebt en dat je gemotiveerd bent om je werk te doen. Werknemers die zich vitaal voelen hebben vaak een goede gezondheid en ervaren meer werkgeluk, wat weer leidt tot een lager verzuim en betere werkprestaties.

Sta op voor vitaliteit

De voordelen van vitaal zijn
Vaak wordt gedacht dat het eten van een appel en een stukje lopen in de pauze voldoende is om je vitaliteit op peil te krijgen. Hoewel deze factoren natuurlijk meespelen zijn er nog veel meer manieren om de vitaliteit te bevorderen. Ga bijvoorbeeld eens wat vaker staand werken. Dat te veel zitten niet goed voor je gezondheid is dat weten we inmiddels, toch wordt er veel te weinig aan gedaan. Als je te lang zit vergroot je de kans op allerlei gezondheidsrisico’s, zoals RSI, rugpijn en diabetes. Wissel dus af tussen staand en zittend werken en je vermindert de kans op het ontwikkelen van deze gezondheidsrisico’s. Wist je ook dat staand werken de concentratie en creativiteit verhoogd? Dat wil jij toch ook! Als je nog niet overtuigd bent, hier nog eens opgesomd wat vitaliteit binnen het bedrijfsleven oplevert:

Meer werkgeluk
Een lager verzuimpercentage
Een betere werksfeer
Een hogere motivatie
Meer concentratie
Betere werkprestaties

Wuestman levert vitaliteit én meer

Investeer in je medewerkers
Je kan dus wel stellen dat investeren in je medewerkers en hun vitaliteit van belang is voor de gezondheid en het werkgeluk van werknemers. Vitale medewerkers zorgen namelijk voor een aantrekkelijke organisatie én een goed imago. En dat wil toch iedereen? JOGG partner Wuestman kan hier een steentje aan bijdragen. Zij bieden verschillende oplossingen die je kunnen helpen om de werkdag zo vitaal en gelukkig mogelijk door te komen. Een verstelbaar bureau is een goede optie. Zo kun je makkelijk afwisselen tussen staand en zittend werken, hartstikke goed voor je gezondheid én je verbrand er tot wel 5x zoveel calorieën mee als zittend werken! Verstelbare bureaus zijn er ook elektrisch, met één druk op de knop kun je het bureau instellen op jouw ideale hoogte. Het kan nog beter, zo zijn er ook speciale loopbanden voor onder je bureau. Zo kom je tijdens je werkdag toe aan de nodige beweging zonder dat je het werk aan de kant hoeft te schuiven. Als je toch liever zit maar toch wil bewegen is een deskbike een goede oplossing, je stelt de fiets op de gewenste weerstand en hoogte in en je bent klaar om te bewegen.

Wil jij jezelf nou ook vitaler en gelukkiger voelen op het werk en is je werkomgeving aan de nodige verandering toe? Neem contact op met een JOGG partner Wuestman

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van