Aanmelden / Activiteiten

GA! thuis in beweging op tournee!

Terug naar nieuwsoverzicht
19 mei 2020

Harderwijkse senioren in beweging

Met het project 'GA thuis in beweging op tournee' gaat Senioren Beweegcoach, Janneke Nieuwenhuizen samen met beweeginstructeurs van verschillende Harderwijkse aanbieders langs woon- zorgcomplexen. Samen brengen zij de Harderwijkse senioren in beweging.  

Bewoners kunnen meedoen op het veld voor het complex of op het eigen balkon. Vanaf 11 mei is het namelijk, ook voor senioren, toegestaan om beweeglessen in de buitenlucht te volgen. Mits de regels van het RIVM worden opgevolgd. Beweegaanbieders die meewerken aan het project zijn: Sportcentrum Iedema, Sport & Spine fysiotherapie, MBVO docent Anja Reijersen, Clyms Yoga, Tai Chi -Tao Qigong, Fysiotherapie Drielanden, Centrum voor Fysiotherapie Harderwijk, Werelddans Horlepiep en Zorgdat. 

Het initiatief is een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen verschillende organisaties, ondanks de omstandigheden met het coronavirus. GA! Harderwijk vindt het belangrijk dat senioren geactiveerd en geënthousiasmeerd worden. Zo kunnen samen bewegen en blijven we ook sociaal betrokken. Mocht u met het zorgcentrum bij dit initiatief willen aanhaken? Neem dan contact op met onze Beweegcoach senioren Janneke.

Twee keer per week beweeglessen

Het project GA! Op tournee gaat tot en met augustus door. 

Iedere woensdag 

- om 9.30 uur bij de Zevenakkers

- om 10.15 uur bij  De Aanleg. 

Iedere vrijdag (stopt per 17 juli)

- om 9.30 uur bij WOC Drielanden (van Zorgdat) op het Triasplein

- om 10.15 uur bij Weideheem

Al eerder kwam GA! beweegcoach Janneke met het project ‘GA! thuis in beweging’. In samenwerking met verschillende partijen nam zij digitale  beweeglessen op voor (de helaas thuiszittende) senioren. Deze beweeglessen worden (sinds 14 april) dagelijks om 9.45 uur en 15.00 uur uitgezonden op de lokale TV zender HK13TV. Het initiatief bleek meteen al een groot succes.

Weten welke lessen, op welke dag worden uitgezonden op HK13 tv? Klik op de onderstaande knop

Voor meer informatie en vragen over de activiteiten kun je terecht bij Janneke van Nieuwenhuizen via janneke@gahardewijk.nl

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van