Aanmelden / Activiteiten

GA! Spelen - Sportmaterialen vinden nieuwe plek.

Terug naar nieuwsoverzicht
24 augustus 2023

GA! Spelen - Sportmaterialen vinden nieuwe plek

Wat doe je als je een bak vol met speelgoed ziet staan op straat? Speel je er mee? Neem je iets mee? Of laat je zelfs iets van je eigen speelgoed achter voor een ander? Met het sociaal experiment ‘GA! Spelen’ zochten wij een antwoord op deze vragen.

Gedurende zes weken in de zomervakantie sierden de kleurrijke GA! speelbakken de stad. Bij de ingang van het stadsstrand en in het Hortuspark stonden de speelbakken die inwoners aanmoedigde om te spelen, bewegen, ontmoeten en te delen. Iedereen mocht er gebruik van maken.

Tijdens de looptijd van het experiment hebben we de bakken regelmatig bijgevuld. In totaal hebben 62 sportmaterialen de weg naar de bak niet meer terug gevonden. Elf volleyballen, acht voetballen, vijf pylonen, acht rugbyballen, vijftien frisbees, twaalf beach tennissets en drie springtouwen hebben een nieuwe plek gevonden. GA! Harderwijk hoopt van harte dat de ontbrekende materialen zijn beland in handen van mensen die ze waarderen en er nog veel sportplezier aan zullen beleven!

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van