Aanmelden / Activiteiten

Geen festival maar een apptival

Terug naar nieuwsoverzicht
4 februari 2021

Geen festival maar een apptival

Onze partner Cultuurkust en de Popschool Harderwijk laten Donkere Dagen doorgaan en dat vinden wij als GA! Harderwijk natuurlijk erg leuk. Kom in beweging en doe mee!

HARDERWIJK – Hoe laat je een lokaal festival in deze tijd toch doorgaan? Die vraag stelden Jeffrey Migchelsen (Popschool) en Tim Smit (Cultuurkust) zichzelf deze zomer. Het Donkere Dagen Festival, dat ieder jaar plaatsvindt in de binnenstad van Harderwijk met vele verrassende en intieme optredens, kon niet doorgaan. Het feest bracht normaal honderden mensen samen in woonkamers van gastvrije Harderwijkers. “Dat gaat gewoon niet dit jaar.”

Liefhebbers van cultuur en het Donkere Dagen Festival kunnen vanaf nu met een app op zoek naar verrassende optredens in het centrum van Harderwijk. “Helaas niet in de woonkamers van Vischmarktbewoners, maar wel echt de deur uit”, aldus Jeffrey.

“Het idee was er snel, maar of het ook echt kon wisten we nog niet”, vertelt Tim. Uiteindelijk vonden ze twee handige appbouwers dicht bij huis. Gerald Schaapman en Enoch Justus sr. zijn al jaren vaste bezoekers van het leukste evenement in de meest deprimerende maand van het jaar. Bij toeval waren de twee heren al ver met de ontwikkeling van een techniek die naadloos aansloot op de wensen van de cultuursector.

De App

Wanneer je de app opent zie je na de startpagina de kaart van Harderwijk, met daarop verschillende icoontjes. Wanneer je naar de desbetreffende locatie wandelt kun je daar via de app een optreden bekijken. Dat optreden is alleen op die locatie te zien en is daar ook opgenomen. “Zo voelt het toch alsof je dicht bij de artiest bent”, licht Tim toe. Daarnaast heeft de app de mogelijkheid van een tijdslot. “Het leek ons een mooi concept, wanneer bezoekers met de app, net als bij het huiskamerfestival, alleen na zonsondergang de optredens konden zien”, legt Jeffrey uit. “Hopelijk kan dat binnenkort weer maar tot die tijd gebruiken we de optie anders; de optredens zijn nu te zien tot de avondklok ingaat. Dus overdag en tot een kwartier voor 21 uur.”

In het centrum zijn in totaal negen optredens te vinden waarvan er 3 à 4 optredens gericht zijn op het hele gezin. Lejo, het handfiguurtje van Leo Petersen maakte een hele speciale scène met een knipoog naar het Visserijverleden van Harderwijk. Voor de jazzliefhebbers brengt Willem Hellebrekers een prachtig muziekstuk en er valt verder te genieten van dans, theater, klassieke muziek en nog veel meer. Alle video’s zijn zeer professioneel opgenomen door Higher View.

Voor iedereen die behoefte heeft aan een uitje buiten de deur: pak je telefoon, check je databundel en gris je oortjes mee. De app is, met dank aan Stad als Podium, gratis en te downloaden via: donkeredagen-festival.nl of via de Appstore en Google Play.

 

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van