Aanmelden / Activiteiten

Gelderse Roadshow: snelheid, skills en zon!

Terug naar nieuwsoverzicht
15 juni 2021

Gelderse Roadshow: snelheid, skills en zon!

Op woensdag 9 juni was het zover, de Gelderse Roadshow kwam naar Harderwijk! In samenwerking met de gemeente Harderwijk, Gelderse Sport Federatie, BOOST, Pumptrack NL, Bmoovd en de Wielervereniging Noord Veluwe kwamen sport, skills en safety naar onze eigen pumptrackbaan in Drielanden.

Bij dit gave fietsspektakel stond de term plezier centraal. Het doel was om kinderen op een plezierige manier te stimuleren om met hun fietsvaardigheid aan de slag te gaan. Tijdens de activiteit maakten de kinderen onder meer kennis met Pumptracks, fietschallenges (slalom, fiets tikkertje etc.) en was een Gelderse topsporter ter inspiratie aanwezig.

De Roadshow is onderdeel van het WK BMX dat van 14 t/m 22 augustus in Papendal zal worden gehouden. De klassen van het Startblok (groep 5), de Triangel (groep 6), Wolderweide (groep 7) het Baken (groep 8) en twee sportklassen van het Morgen College waren de gelukkige om mee te mogen doen.

De snelste 10 kinderen van het basisonderwijs kregen ook nog eens prachtige prijzen. De nummers 1, 2 en 3 wonnen een ticket voor de finale dag van het WK BMX en de nummers 4 t/m 10 tickets voor een kennismaking met Urban Sports in Papendal.

Na afloop was er voor iedereen nog een gezonde snack en lekker drinkwater van de #7dagenwaterchallenge.

Wil jij nou ook naar het WK BMX maar heb je geen ticket kunnen scoren? Doe dan mee met de social challenge. Om kans te maken op dit VIP treatment is het van belang dat je zo lang mogelijk doet om 5 meter af te leggen op jouw eigen fiets. Meer informatie vind je op: Winacties - Gelderse sport federatie

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van