Aanmelden / Activiteiten

Gezond aan tafel met..... JOGG RNV

Terug naar nieuwsoverzicht
16 maart 2021

Webinars over gezonde leefstijl

De komende weken organiseren wij een aantal webinars voor ouders/verzorgers met experts op het gebied van gezondheid. De webinars zijn gratis, het enige wat je hoeft te doen is op aangegeven tijdstip inschakelen op ons kanaal!

In de reeks ‘Gezond aan tafel met….’ gaan we met professionals in gesprek over thema’s met betrekking tot een gezonde leefstijl: middelengebruik, slaap, bewegen en (op)voeding. Tijdens de webinars kan je zelf ook vragen stellen aan de professionals.

Hieronder vindt je een overzicht van de reeks webinars. Zet ze alvast in je agenda, binnenkort meer informatie met de links naar de webinars. Wij hopen je in de komende weken online te treffen!

Dinsdag 23 maart, 20.00 - 20.45 uur

Van 19 t/m 26 maart organiseert JOGG Noord-Veluwe de Slaap Lekker Week voor de groepen 7 van de basisscholen in onze regio. Dit webinar staat daarom ook in het teken van slaap. Nachtrust is namelijk superbelangrijk. Slaapproblemen kunnen (ernstige) gevolgen hebben; je let minder goed op, presteert minder en er is grotere kans op overgewicht. Waar komt slaaptekort door? Wat zijn goede slaapgewoonten? En is beeldschermgebruik echt zo slecht voor een goede nachtrust? We gaan met professionals hierover in gesprek.

Dinsdag 30 maart, 20.00 - 20.45 uur

Bewegen in coronatijd is lastig. We werken thuis, reizen minder, sporten is in veel gevallen niet meer mogelijk en daardoor hebben we eigenlijk veel minder lichaamsbeweging. De extra corona-kilo’s zijn voor velen niet onbekend. Wat is het risico van minder fysieke beweging, voor spieren, gewrichten maar ook andere delen van je lijf? En nog belangrijker: wat kan je er tegen doen?  In dit webinar sta jijzelf als ouder/verzorger centraal. De professionals aan tafel geven tips voor een gezonde leefstijl.

Dinsdag 6 april, 20.00 - 20.45 uur

Een gezonde leefstijl wordt door een groot deel bepaald door eetgewoontes. Wanneer je structureel de verkeerde dingen eet kom je aan, wanneer je altijd gezond eet zal je op gezond gewicht blijven. Tot hier geen hogere wiskunde, maar hoe breng je dit in de praktijk bij jouw opgroeiende kind. Het gaat dan niet alleen om voeden, maar ook om opvoeden. Tijdens dit webinar gaan de professionals hierop in vanuit hun verschillende invalshoeken.

Dinsdag 13 april, 19:30 – 20.15 uur

Ballonnetjes, 4MMC en 4FMP zijn slechts een greep uit de drugs die op dit moment erg populair zijn onder jongeren en waar je relatief makkelijk en goedkoop aan kunt komen. Hoe gevaarlijk is drugs voor jongeren (12-19 jaar), hoe herken je gebruik bij je kind? En wanneer je kind gebruikt, wat moet je doen (of juist niet doen), welke straffen staan er op het bezit en/of gebruik van deze drugs, etc.? In dit webinar gaan de professionals hierop in vanuit hun verschillende invalshoeken.

Benieuwd naar de webinars?

Op de dag van de uitzending worden de webinars geplaatst op het JOGG Noord-Veluwe kanaal. 

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van