Aanmelden / Activiteiten

Harderwijk op wereldreis - eindsprint

Terug naar nieuwsoverzicht
21 september 2020

Into the wild

Vanaf Paaseiland zijn we afgelopen week de rest van de Grote Oceaan overgestoken en kwamen we aan op het vaste land van Zuid Amerika. We reisden via de Peruaanse hoofdstad Lima richting het oosten en bereikten het Amazonegebied. Daar gaan we ‘into the wild’. We gingen het regenwoud in en kwamen deze week aan in de Braziliaanse stad Manaus die aan de Amazonerivier ligt.

Het Amazoneregenwoud, ook wel de selva genoemd, is het grootste regenwoud op Aarde. Het heeft een oppervlakte van 5,5 miljoen km² en is verspreid over negen landen: Brazilië, Peru, Colombia, Venezuela, Bolivia, Guyana, Suriname, Ecuador en Frans-Guyana.

De kilometervreter van deze week is:

Theo Zuidwijk met 880 kilometer. Hij ging op de fiets naar Zwitserland!

Deze week is er in totaal 5798 km ingevuld.

Einddoel nog haalbaar!

We gaan de laatste week in van Harderwijk op Wereldreis. Wat een schitterende reis hebben we samen gemaakt. En… we hebben nog een prachtig doel voor ogen. Via onze eigen route halen we het rondje om de wereld niet. Toch kunnen we het nog halen. Als we deze nog 5.500 km reizen komen we op 42.000 km. Dat is precies het aantal kilometers rond de wereld als je over de evenaar gaat. Zou toch prachtig zijn?!

 

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van