Aanmelden / Activiteiten

Harderwijk op wereldreis - Einde van de reis!

Terug naar nieuwsoverzicht
28 september 2020

Harderwijk op wereldreis - Het einde van onze reis!

10 tussenstops, 37 landen, duizenden km's en vele gafe samenwerkingen met vele Harderwijkse organisaties.  Harderwijk op wereldreis zit erop!

Samen legden we exact 39162 km af!

Waarvan:

  • Wandelen - 24856 km 
  • Hardlopen - 6462 km 
  • Skeeleren - 283 km 
  • Met hulpmiddel (rolstoel, fiets, kano enz) - 7561 km

Wij als GA! Harderwijk super trots op alle Harderwijkers die hebben meegedaan en de kilometers hebben ingevuld op onze website. 

 

Het project

Na een korte voorbereidingstijd organiseerde GA! Harderwijk het project Harderwijk op wereldreis. Het doel? Harderwijkers ook in de coronatijd in beweging te krijgen en gezamenlijk 62.000 km af te leggen. Elke km die een Harderwijk waar ook op wereld aflegde, mocht de km's invullen op onze website. 

Omdat we in de coronatijd niet naar verre bestemmingen op vakantie konden, maakten we via deze virtuele wereldreis toch een mooie reis rondom de wereld. 

Tussenstops en acties

De reis werd verdeeld in 10 delen en 10 tussenstops. Voor elk land waar een tussenstop werd gemaakt, organiseerde we passende activiteiten. Bij de tussenstop in Turkije kon jij je aanmelden voor een rondleiding door Turkse Moskee, bij de tussenstop in Indonesie deelnemen aan een workshop Indonesisch koken, bij de tussenstop in Australië meedoen aan een schilderworkshop en bij de tussenstop in Amerika mee kanoën met de kanovereniging. Zo hadden we bij elk land passende activiteiten, allemaal fantastische acties van de Harderwijkse organisaties! 

Beweegroutes door de stad

Wil je nu na Harderwijk op Werelreis ook lekker blijven bewegen? Om de Harderwijkers in beweging te krijgen, realiseert de gemeente Harderwijk aantrekkelijke beweegroutes in de stad. Deze zomer zijn de eerste beweegroutes aangelegd. De rode beweegroute in Drielanden en de blauwe beweegroute in Stadsweiden.

In totaal worden er in samenwerking met Atletiekvereniging Athlos vijf beweegroutes gerealiseerd van +/- 5 km. De routes sluiten op elkaar aan en kunnen met elkaar gecombineerd worden. De beweegroutes kunnen al hardlopend, wandelend of skeelerend afgelegd worden door de markeringen op de grond te volgen.

Meer informatie over de beweegroutes kun je hier lezen!

Bedankt allemaal! 

Exact 300 Harderwijkers deden mee aan Harderwijk op Wereldreis. Bedankt allemaal voor het aanleveren van jullie km's op onze website!  Wij wensen jullie allemaal nog mooie wandel-, ren-, skeeler-, rol- en fietstochten toe in Harderwijk en omgeving. Blijf lekker in beweging!

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van