Aanmelden / Activiteiten

Voor verenigingen: Instructie Verantwoord Alcoholschenken

Terug naar nieuwsoverzicht
14 november 2019

IVA Training

De gemeente Harderwijk biedt barvrijwilligers de mogelijkheid om de cursus IVA (instructie Verantwoord Alcoholschenken) te volgen. 

In deze training voor barvrijwilligers van sportverenigingen, studentenverenigingen en multifunctionele accommodaties wordt er ingegaan op de werking van alcohol voor jongeren, wat zijn de gevaren, hoe lang blijft het in het bloed, etc. Tevens wordt er ingegaan op wet- en regelgeving t.a.v. alcohol, huisregels, leeftijdscontrole en het omgaan met lastige situaties aan de bar.

De Drank- en Horecawet schrijft voor dat verenigingen/organisaties die een vergunning hebben om alcohol te schenken, over gekwalificeerd barpersoneel moeten beschikken. Verenigingen werken vaak met barvrijwilligers, die hiervoor een IVA certificaat moeten behalen.

Barvrijwilligers doen belangrijk werk. Zij zorgen ervoor dat bezoekers/leden gezellig samen van een hapje en een drankje kunnen genieten. Maar dat brengt ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee. De Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) biedt barmedewerkers de kennis om op een goede manier met die verantwoordelijkheid om te gaan. Aan het eind van de training is de barvrijwilliger IVA-gecertificeerd.

Uitnodigingen voor de IVA zijn digitaal verstuurd naar de des betreffende verenigingen.

In 2020 wordt de training (bij voldoende aanmeldingen) gegeven op de volgende avonden:
- Dinsdag 21 januari
- Donderdag 30 januari
- Woensdag 5 januari

Programma

19:15-19:30 inloop
19:30-21:30 training

Locatie: Sportcomplex de Sypel. 

Aanmelden: t.ufkes@harderwijk.nl

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van