Aanmelden / Activiteiten

JOGG-Harderwijk binnen GA! Harderwijk

Terug naar nieuwsoverzicht
30 april 2019

JOGG-Harderwijk binnen GA! Harderwijk

Overgewicht is in Nederland een groeiend probleem. Harderwijk is daar helaas geen uitzondering op. Om de Harderwijkse jeugd naar een gezond gewicht te krijgen is in 2014 gestart met de JOGG aanpak onder de naam JOGG-Harderwijk. JOGG-Harderwijk heeft sinds 2014 een breed scala aan activiteiten georganiseerd gericht op gezonde voeding en bewegen. Dit deed JOGG  samen met maar liefst 8 kernpartners en 68 supporters

Vanaf  18 april 2019 gaat JOGG-Harderwijk haar werkzaamheden voortzetten binnen Gezond Actief Harderwijk oftewel GA! Harderwijk. Gezond Actief Harderwijk is een unieke samenwerking van alle werkgevers van Harderwijkse sport- en cultuurprofessionals. Deze professionals, die wij onze ‘coaches’ noemen, organiseren verschillende gezonde en actieve programma’s in Harderwijk en Hierden. Zoals het kunstmenu, bewegingsonderwijs en sportieve activiteiten in de wijk.  Zij doen dat onder de paraplu van GA! Harderwijk.

Het doel om jongeren op gezond gewicht te krijgen zal vanaf nu een onderdeel van GA! Harderwijk worden, waarmee de JOGG aanpak nog steviger verankerd wordt in de Harderwijkse samenleving.

Mathijs van Faassen, JOGG regisseur zal samen met Pepijn Albers, coach gezonde leefstijl de coaches van Gezond Actief ondersteunen bij het invoeren van een gezonde leefstijl in hun programma’s. Op deze manier kan JOGG-Harderwijk in alle wijken waar de GA! coaches actief zijn, werken aan zijn doelstellingen.

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van