Aanmelden / Activiteiten

Kickboksen via de Sport en Cultuurwijzer bij Sam’s Gym

Terug naar nieuwsoverzicht
27 mei 2021

Kickboksen via de Sport en Cultuurwijzer bij Sam’s Gym

5 jonge deelnemers vertellen wat zij van de cursus vinden.

Maandagmiddag om 17.45 uur, de kickboksles voor 5 t/m 9 jarigen is zojuist afgelopen. Bezweet en al hijgend komen de kinderen vertellen wat zij van de kennismakingscursus vinden. De cursus van vier lessen van 1 uur wordt aangeboden door Sam’s Gym via de Sport en Cultuurwijzer.  De gemeente Harderwijk werkt met de Sport en Cultuurwijzer samen met Harderwijkse sport en cultuuraanbieders. Hierdoor kunnen Harderwijkers van alle leeftijden gratis of tegen een kleine vergoeding kennismaken met verschillende activiteiten zonder dat zij direct lid hoeven te worden (dat mag natuurlijk wel!). We zijn benieuwd wat Marijn, Mason, Sophie, Feline en Marley van de kickbokslessen vinden en gaan met hen in gesprek.

"Jullie hebben via de Sport en Cultuurwijzer voor de kickbokslessen van Sam’s Gym gekozen, waarom juist kickboksen?"

Marijn ‘omdat ik het heel stoer vind!’. Mason ‘Ik schopte wel eens kinderen die mij gingen duwen en dat mag niet. Hier wilde ik leren hoe je jezelf kan verdedigen en ik niet zomaar iemand zou schoppen’.  Sophie ‘Ik wilde meedoen omdat het er op de website heel leuk uitzag, en ik zag dat je bij Sam’s Gym binnen en buiten ging sporten. Dat vond ik leuk!‘,  Feline: ‘Omdat het heel goed voor mijn zelfverdediging is’. Marley ‘Als je kwaad bent, dan kun je al je boosheid op de bokszak uiten. Dat leek mij wel stoer!’.

"Wat vinden jullie zo leuk aan kickboksen?"

Marijn: ‘Het boksen tegen de bokszak, want daar wordt je sterk van!’  Mason en Marley antwoorde allebei: ‘Het is goed om te weten hoe je jezelf moet verdedigen als dat nodig is’. Sophie ‘Dat je met de bokshandschoenen heel hard kan slaan tegen de bokszak’ en Feline zegt ’Het allerleukste is als je alle energie eruit gooit en heel lang op de bokszak moet slaan, dan ben je uiteindelijk helemaal moe’.

"Wat vonden jullie het allerleukste van de les van vandaag?"

Marijn: ‘Het trappen tegen de bokszak aan!’, Mason: ‘Het leren hoeken met je knokkels tegen de bokszak’. Sophie: ‘Dat je heel hard tegen de bokszak aan kan slaan zonder dat hett zeer doet aan je handen door de bokshandschoenen’. Feline: ‘ Het trappen tegen de bokszak’. Marley: ‘De laatste 10 minuten van de les waarbij je 20 seconde volle bak moest boksen, dan 10 seconden rust om daarna weer door te gaan. Dan word je helemaal lekker moe!’

"Zijn jullie van plan om na de Sport en Cultuurwijzercursus nog door te gaan met kickboksen bij Sam’s Gym?"

5 keer een dikke ja!

Een mooi compliment voor de trainers van Sam’s Gym!

Ook benieuwd naar een cursus van de Sport en Cultuurwijzer? Je kunt je nog steeds aanmelden. Er zijn zowel cursus voor de jeugd als voor volwassenen. Kijk voor de cursussen in juni op: www.gaharderwijk.nl/activiteiten

Inschrijven voor de Sport en Cultuurwijzer kan nog steeds!

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van