Aanmelden / Activiteiten

Koffie en beweging op maandagochtend

Terug naar nieuwsoverzicht
31 mei 2023

Koffie en beweging op maandagochtend

Gert Jan, Chris en Albert over de senioren beweegcarrousel

Als Gert Jan Kepper en Chris Omloo fithockey introduceren bij MHC de Mezen, zien ze direct nieuwe kansen. Gert Jan: “De meeste aanmeldingen kwamen van 55-plussers die nog nooit gehockeyd hadden. Toen wisten we dat we onze ideeën breder konden trekken.” In 2021 komen de heren in contact met Monique en Alice van GA! Harderwijk. Samen leggen ze het fundament van de succesvolle senioren beweegcarrousel.

Het concept: acht maandagochtenden op rij komt een groep van ruim 30 enthousiaste 55-plussers bijeen op Sportpark de Mezen, om samen verschillende sporten uit te proberen. De sporten zijn aangepast aan de mogelijkheden van de doelgroep (denk aan wandelvoetbal, zityoga, powerwalking) en voor elke groep staat een ervaren trainer.

Sociale cohesie

Doel van de beweegcarrousel is om senioren met elkaar in contact te brengen en samen te laten bewegen. Tegelijkertijd is het doel om doorstroom naar verenigingen en sportbedrijven te creëren. Dat lukt de ene keer beter dan de andere, vertelt Chris: “Er is een vaste groep deelnemers ontstaan voor de beweegcarrousel zelf. Daarnaast is niet elke vereniging klaar voor een groep senioren. Hier hopen we de komende jaren nog stappen in te zetten.”

Deelnemers beoordelen de carrousel met een 9,3. Gert Jan: “Het niveau is voor de beweegcarrousel absoluut onbelangrijk. Meedoen, daar gaat het om. Er doen ook mensen mee die moeilijk bewegen, maar zij komen net zo vaak aan de bal. Er ontstaat sociale cohesie, dat is mooi om te zien.” Hoewel er enthousiast gesport wordt, is gezelligheid ook belangrijk. Chris: “Fit zijn is hartstikke belangrijk voor deze doelgroep, maar dat geldt ook voor het voorkomen van sociaal isolement. Samen koffiedrinken vormt een onmisbaar onderdeel van die maandagochtenden.”

Schaven

Behalve uit Gert Jan, Chris, Monique en Alice bestaat de organisatie inmiddels ook uit Albert Tijsmans. Hij is enthousiast over de manier waarop de samenwerking verloopt: “Het gaat op een prettige, warme manier. Er wordt positief op ideeën gereageerd en er komen aanvullende ideeën bij. Zo blijven we aan het concept schaven.” Gert Jan vult aan: “Een betere samenwerking dan die met GA! Harderwijk kunnen we ons niet wensen.”

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van