Aanmelden / Activiteiten

Lancering Junior Sportcoaches

Terug naar nieuwsoverzicht
23 november 2021

Lancering Junior Sportcoaches

Op maandag 22 november was het zover, de feestelijke lancering van het project Junior Sportcoaches. In samenwerking met de gemeente Harderwijk, het lokaal sportakkoord Harderwijk en Lions Club Harderwijk-Irminloo is er een fantastisch concept tot stand gekomen.

GA! Harderwijk is op veel scholen actief. Vanuit het onderwijs kwam er regelmatig dezelfde vraag terug. “Hoe kunnen wij onze leerlingen stimuleren om meer te bewegen tijdens de pauze”. GA! wil dat er zo veel mogelijk kinderen tijdens de pauzes actief zijn en meedoen. Zo zijn zij op het idee van Junior Sportcoaches op het schoolplein gekomen.

Met het opleiden van Junior Sportcoaches (leerlingen uit groep 6/7) leren we kinderen om zelfstandig sport- en beweegactiviteiten aan te bieden en te begeleiden op hun eigen school. Op die manier kunnen de Junior Sportcoaches (ook op de dagen dat er geen GA! coach actief is op de school) zelf als ‘spelleider’ optreden.

De Junior Sportcoach maakt gebruik van een materialen box en spelkaarten die helpen bij de uitvoer van de activiteiten. 

Ons doel is om voor de zomer op alle scholen in Harderwijk Junior Sportcoaches in te zetten. Op maandag 22 november startte de eerste school, de Al Islaah. Om 12:00 uur werden de Junior Sportcoaches voorgesteld en werd de materialen box onthuld worden. Dit deden ze samen met wethouder Marcel Companjen en kinderburgemeester Lana al Hussein, zelf ook leerling van de Al Islaah. Vervolgens hebben Junior Sportcoaches activiteiten aangeboden aan hun mede leerlingen op het schoolplein. Het was een groot feest!

 

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van