Aanmelden / Activiteiten

Opleiding leider sportieve recreatie

Terug naar nieuwsoverzicht
8 januari 2019

Opleiding leider sportieve recreatie - veld 42

Na de succesvolle cursussen van de afgelopen jaren, gaan we ook in 2019 een cursus Leider Sportiever Recreatie (niveau 2) aanbieden. Met het afronden van deze cursus ontvangen deelnemers een officieel landelijk erkend diploma. De cursus is in Harderwijk en duurt ongeveer 4 maanden. Frequentie lessen: 2x per week 2 uur.
 
We willen uiterlijk in maart starten (we starten bij minimaal 15 deelnemers). Het examen is dan begin juli. De cursusdagen zijn nog niet helemaal bekend, maar zullen vermoedelijk op dinsdag en donderdag in de middag zijn.
 
Doel van deze cursus is om mensen (16+) verder te helpen in hun ontwikkeling op persoonlijk en maatschappelijk vlak. Ze worden bijvoorbeeld vrijwilliger in de wijk, kiezen voor een rol bij evenementen/(spel)activiteiten, kiezen mogelijk om een opleiding te gaan doen, kunnen beter bepalen welke opleiding of wat voor soort werk bij hen past of worden op een andere wijze geïnspireerd om nieuwe keuzes te maken!
 
Zie de onderstaande tekst voor meer info! Ken je iemand voor wie dit interessant zou kunnen zijn?
Vragen of aanmelden? Bel of mail!
 
Kees Grovenstein
06-11387056
kees@veld42.nl

OPLEIDING LEIDER  SPORTIEVE  RECREATIE
LSR – opleiding (niveau 2)


Wat houdt het in?

De opleiding tot Leider Sportieve Recreatie (vroeger heette dit RSL-A) is er voor iedereen die van sport en spel houdt en wil leren dit te begeleiden. Je leert voor een groep staan en ze actief te houden met sport en spel, jezelf te presenteren, activiteiten te organiseren, leiding te geven aan groepen, etc. Je hoeft dus zelf niet een geweldige sportman of vrouw te zijn.

Erkend diploma!

Met het erkende diploma van deze opleiding kun je op een verantwoorde, eigentijdse en stimulerende manier leiding geven aan groepen en/of individuen in de recreatiesport. Je kan daardoor aan de slag bij sportverenigingen, jeugd & jongerenwerk, club & buurthuizen, organisaties van evenementen, recreatieteams van vakantie parken, campings & hotels, etc. Je bent opgeleid voor een assisterende rol. Dit betekent dat je altijd terug kunt vallen op iemand.

Tevens kan je met dit diploma gemakkelijker beginnen aan de ROC opleiding Sport & Bewegen. Ook wanneer je bijvoorbeeld de opleiding Maatschappelijke Zorg wil gaan doen, is de LSR opleiding een hele goede opstap.

Vooral veel praktijk

De opleiding bestaat grotendeels uit praktijklessen (recreatieve sport- en spelvormen) en uit een kleiner deel theorie die nodig is om activiteiten verantwoord te begeleiden. Deze lessen worden vooral in een sportzaal gegeven. Stage lopen hoort er ook bij, zodat je praktijkervaring op kan doen in de recreatiesport. 

De opleiding wordt op 2 x 2 uur per week gedurende ongeveer 4 maanden gegeven (in totaal 26 lessen). Daarnaast zal de deelnemer stage moeten lopen (in totaal ongeveer 20 uur) en tevens zal de deelnemer moeten assisteren bij een evenement.

Diploma

Om het diploma te behalen zal je de examenopdrachten (stages, assisteren bij een evenement), het praktijkexamen (lesgeven met examinator) en mondeling examen (met examinator over je les en de theorie) met een voldoende af moeten ronden. Je ontvangt een officieel, landelijk erkend diploma.

Niveau 2: dit houdt in dat je onder begeleiding kunt les- en leidinggeven aan sportieve/recreatieve activiteiten.

De opleiding wordt verzorgd door professionele docenten met zeer ruime ervaring. Begeleiding rondom de lessen is afgestemd op deelnemers. 

Voor informatie en/of aanmelding kunt u terecht bij Kees Grovenstein:
Telefoon: 06-11387056
e-mail: kees@veld42.nl

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van