Aanmelden / Activiteiten

Regionale samenwerking voor sporten met een beperking

Terug naar nieuwsoverzicht
12 november 2018

Regionale samenwerking voor sporten met een beperking

Uniek Sporten en de gemeenten in de regio Noord Veluwe hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten zetten zich in om sport voor iedereen mogelijk te maken. 

Er wordt onder andere samengewerkt om het sportaanbod voor mensen met een beperking in de regio in kaart te brengen. Uniek Sporten is hier de ideale samenwerkingspartner voor. Uniek Sporten brengt vraag en aanbod voor aangepast sporten bij elkaar. 

Op de website van Uniek Sporten is vanaf dinsdag 13 november ook het sportaanbod van de regio Noord Veluwe te vinden. Zo zijn onder andere fitness, tennis, gym en voetbal te vinden, maar ook schermen, paardensport, indoor skiën en kickboksen. Met een duidelijk overzicht van het sportaanbod wil de regio sportverenigingen en andere aanbieders van sport en bewegen stimuleren om nieuw aanbod te ontwikkelen.

Aanspreekpunt

Elke gemeente heeft een lokaal aanspreekpunt aangepast sporten, waar sporters en verenigingen terecht kunnen met vragen. Deze contactpersoon is te vinden op de contactpagina van de betreffende gemeente op de website www.unieksporten.nl. Naast lokale aanspreekpunten is er ook een regionale coördinator voor de Noord Veluwe.

Handicap

Ongeveer 10 procent van de Nederlandse bevolking heeft een matig tot zware handicap. Dat zijn ongeveer 1,7 miljoen mensen in heel Nederland. De provincie Gelderland zet zich actief in voor onbeperkt sporten. De regio Noord Veluwe zet zich in voor een toename van de sportparticipatie voor mensen met een beperking en wil zoveel mogelijk mensen in de regio helpen naar een passend sport- en beweegaanbod. Bij de uitvoering van deze samenwerking wordt gebruik gemaakt van het subsidieprogramma Grenzeloos Actief.

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van