Aanmelden / Activiteiten

Schoolfruit voor basisscholen in Harderwijk

Terug naar nieuwsoverzicht
14 mei 2019

Schoolfruit voor basisscholen! 

De gemeente Harderwijk gaat in ieder geval tot 2021 de basisscholen in Harderwijk voorzien van schoolfruit. Hiervoor is jaarlijks een bedrag van € 50.000 beschikbaar. Het college vindt het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Gezonde eetkeuzes maken hoort daarbij. En het uitdelen van schoolfruit helpt mee om een gezonde keuze normaal te maken. 

Woensdag 15 mei om 10.00 verzorgt wethouder Marcel Companjen de officiële start van het verstrekken van fruit aan leerlingen van de basisscholen in de gemeente Harderwijk. Alle leerlingen van deze school nemen gezamenlijk de eerste hap. Leerlingen van groep 3 en 4 doen daarna mee aan speciale activiteiten zoals het maken van gezonde traktaties.

Het schoolfruitprogrammma in Harderwijk is een aanvulling op het bestaande EU schoolfruitprogramma. Dat betekent dat gedurende 16 weken per jaar fruit wordt aangeboden. 22 basisscholen in de gemeente doen mee. Als tegenprestatie is afgesproken dat de scholen meedoen aan de activiteiten van JOGG.

Het fruit wordt geleverd door de lokale groothandels Bidfood/van de Mheen en Smink AGF. De actie wordt gecoördineerd door GA Harderwijk. Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij JOGG regisseur Mathijs van Faassen.

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van