Aanmelden / Activiteiten

Senioren beweegraad 1 jaar op weg!

Terug naar nieuwsoverzicht
14 maart 2019

Senioren beweegraad 1 jaar op weg!

Precies 1 jaar geleden werd op initiatief van Chris Omloo en Gert Jan Kepper van Fithockey Harderwijk, de Senioren Beweegraad in het leven geroepen. 

Een club enthousiaste beweegaanbieders, een fysiotherapeut, een wijkvereniging en de buurtsportcoach Senioren (ZorgDat) kwamen bij elkaar met als doel om meer inactieve senioren in beweging te krijgen en het beweegaanbod voor senioren in Harderwijk te vergroten. Een doel dat niet altijd even makkelijk bleek te zijn.

De beweegraad werkte in 2018 aan naamsbekendheid, maakte een promotiefilm en organiseerde een Senioren Beweegmarkt in MFC de Kiekmure. Zo’n 35 senioren beweegaanbieders promootten hun beweegaanbod op de markt, en alhoewel de opkomst qua senioren laag was, bleek de markt toch succesvol  met de netwerkkansen voor aanbieders. In 2018 werd het voor de raad duidelijk dat het bereiken van inactieve senioren een lastigere klus was dan vooraf gedacht. De drempels die senioren ervaren om bij aanbieders in beweging te komen, het monitoren van geïnteresseerden en het bereiken van inactieve ouderen zijn vraagstukken waarmee de beweegraad nog graag aan de slag gaat.

In 2019 trekt de beweegraad haar plannen door. Dit jaar organiseren zij  een tweede beweegdag, zijn zij aanwezig met beweegactiviteiten tijdens de Aaltjesdagen, hoopt de raad antwoord te geven op de vraag hoe we inactieve senioren het beste kunnen bereiken,  en wensen zij in samenwerking met beweegaanbieders in Harderwijk het beweegaanbod met 5 activiteiten te vergroten.

De senioren beweegraad ontvangt heel graag input van geïnteresseerden. Heeft u bijvoorbeeld antwoord op de vraag hoe wij inactieve senioren het beste kunnen bereiken? Of heeft u een vraag? Mail dan naar info@seniorenbeweegraad.nl

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van