Aanmelden / Activiteiten

SnoepGroente! campagne stimuleert jeugd om meer groente te eten

Terug naar nieuwsoverzicht
23 september 2019

SnoepGroente! campagne stimuleert jeugd om meer groente te eten

Aankomende week start GA! Harderwijk met de SnoepGroente! campagne van JOGG in Harderwijk. Tijdens de campagne, die van week 40 t/m 46 loopt, worden kinderen uit het basisonderwijs gestimuleerd om meer groente en vaker te eten. Voor de editie van 2019 hebben zich al 16 Harderwijkse basisscholen opgegeven.

De boodschap van de campagne is dat het eten van groente niet alleen gezond, maar ook lekker is! De leerlingen leren door middel van lespakketten en excursies meer over groente; over de verschillende manieren en momenten waarop groenten gegeten kunnen worden en de manier waarop groenten geteeld/verbouwd worden.

Om deze campagne te realiseren, heeft GA! Harderwijk de handen ineengeslagen met een aantal toonaangevende organisaties. Samen zijn ze tot een educatieve en vooral leuke excursies gekomen. Inschrijven voor de excursies kan nog deze week via de website van De Hortus of via de inschrijfbutton onderaan deze tekst!

Hortus Harderwijk

De Hortus is het centrum voor Natuur en Milieu in Harderwijk en verzorgt betekenisvolle buitenlessen. Zij verzorgen tijdens de SnoepGroente campagne voorleeslessen voor de groepen 1 waarbij er verschillende groenten worden geproefd.

Jumbo Harderwijk

Jumbo verzorgt met twee vestigingen in Harderwijk (Stadsweiden en Drielanden) een interactieve rondleiding door de supermarkt van leerlingen van groep 2. Zij komen alles te weten over hoe groenten er uit zien en smaken. Ook zal de Healthy Meal weer samen te stellen zijn.

GA! Harderwijk    
GA! Harderwijk heeft voor de kinderen van groep 3 een heus proeflokaal gerealiseerd. Op een leuke en interactieve wijze leren kinderen over en proeven zij van diverse soorten groenten. De beweegteams van GA! Harderwijk komen hiervoor langs op de scholen.

NutriWijzer
NutriWijzer begeleidt mensen naar een gezondere leefstijl. Tijdens de SnoepGroente campagne worden er gezonde smaaklessen verzorgt voor de leerlingen van groep 4 van de Harderwijkse basisscholen.

Stadsoogst Harderwijk

Tijdens het bezoek aan Stadsoogst Harderwijk leren leerlingen uit de groepen 5 en 6 hoe en waar diverse groenten groeien. Dit o.a. door een leuke speurtocht.

De Basiliek

De Basiliek is een Harderwijks sterrenrestaurant en verzorgt tijdens de campagneperiode met hun chef-koks een gezonde kookworkshops voor de groepen 7 met het thema bloemkool.

Bibliotheek Noordwest Veluwe

Onder begeleiding van burgemeester en diverse wethouders worden er met de groepen 8 debatten gehouden over gezonde voeding. Deze worden gehouden in de raadszaal van het stadhuis. De campagnes van ‘Nederland Leest – junior’ met het thema voeding,  en de SnoepGroente campagne worden hierin samengevoegd voor een leuke activiteit.

In samenwerking met de bovenstaande bedrijven hoopt GA! Harderwijk in het kader van JOGG de Harderwijkse kinderen te stimuleren om meer groente te snacken! De kinderen worden uitgenodigd via de scholen.

Jouw schoolklas aanmelden?

Klik dan op de onderstaande button en schrijf je in via de website van de Hortus Harderwijk.

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van