Aanmelden / Activiteiten

Sporten en bewegen (nog) toegankelijker maken

Terug naar nieuwsoverzicht
9 mei 2023

Sporten en bewegen (nog) toegankelijker maken

Iedereen moet kunnen sporten en bewegen. Ook mensen met een beperking, waarvoor dit niet altijd even vanzelfsprekend is. Daar zetten we ons als gemeente voor in. Hiervoor trekken we sinds enige tijd samen op met 7 andere gemeenten uit de Noord-Veluwe onder de vlag “Uniek Sporten”.

Lokale sportcoach Monique Mennen
Monique Mennen is Inclusief Coach bij GA! Harderwijk. Zij gaat het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking meer onder de aandacht brengen, maar ook verder uitbreiden. Monique zal inwoners met een beperking informatie geven, ondersteunen en vraag en aanbod beter bij elkaar brengen. Om de samenwerking in de regio te versterken en sport- en beweegaanbieders en (zorg)organisaties te verbinden, is er ook een regiocoach aangewezen.

Marcel Companjen, wethouder Sport, is enthousiast over de gekozen aanpak: “Deze samenwerking maakt sport en bewegen nog toegankelijker voor mensen met een beperking. Regionaal, maar ook binnen onze eigen sportieve gemeente. Wij streven naar een gezond en actief Harderwijk. En om dat te halen moet iedereen mee kunnen doen. Door de kennis, kunde en ervaring te delen kunnen we grotere stappen zetten op dit gebied.”.

Meer weten?
Op www.unieksporten.nl staan alle sportactiviteiten in Harderwijk. Wilt u meer weten of advies? Neem dan contact op met Inclusief coach Monique Mennen van GA! Harderwijk via monique@gaharderwijk.nl

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van