Aanmelden / Activiteiten

Seniorensport mag niet verdwijnen!

Terug naar nieuwsoverzicht
6 juni 2022

Seniorensport mag niet verdwijnen!

Onze GA! coach Alice zet zich in voor de senioren in Harderwijk. Dit doet ze voor de fitte én kwetsbare senioren zodat iedereen kan mee blijven doen. We weten al een tijdje dat de groep senioren in Nederland groeiende is en we hoeven je volgens mij niet meer uit te leggen dat sport en bewegen een positieve invloed heeft op allerlei factoren voor de 65-plusser. Denk bijvoorbeeld aan de positieve invloed op participatie en zelfredzaamheid. Maar ook het aanbod voor kwetsbare senioren met chronische aandoeningen of andere ziekte. En daar wringt de schoen. 

Er lijkt een te kort aan te komen van gekwalificeerde lesgevers en aanbieders die sport- en bewegen voor (kwetsbare) senioren mogelijk kunnen maken. Nieuwe sportleiders moeten opgeleid worden en senioren sport moet een belangrijk plek krijgen op de (politiek) agenda. 

Daarom sluiten we graag aan bij de oproep van Sportkracht12, Kenniscentrum Sport & Bewegen, het Hanze Instituut voor Sportsudies, VML Nederland en WIJ Buurtsportcoches. 

Buurtsportcoaches zouden (meer) ruimte moeten krijgen om gespacialiseerd aanbod voor deze doelgroep te creëren. Maar ook het begeleiden van senioren naar het aanbod is en blijft belangrijk!

Laat jij je ook horen? Lees hier verder...

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van