Aanmelden / Activiteiten

Sportieve lentedag voor 600 leerlingen

Terug naar nieuwsoverzicht
23 juni 2023

Interscolaire 2023

15 juni was een zeer warme en sportieve lentedag voor 600 tweedejaars van de voortgezet onderwijsscholen (VO) uit Harderwijk. GA! Harderwijk organiseerde samen met Landstede studenten het jaarlijkse sportevenement ‘Interscolaire 2023’. Verschillende Landstede studenten konden met dit evenement een examenonderdeel afronden. De tweedejaars leerlingen namen het in een verhitte maar gemoedelijke strijd bij vijf verschillende sporten tegen elkaar op, namelijk: beachvolleybal bij VVH Beach Arena, basketbal in de zalen van de Sypel, hockey op de velden van MHC De Mezen, voetbal op de velden van Zwart-Wit '63 en jeu de boules bij Harderwieker Bieleggers ’84.

Het evenement had dit jaar twee doelstellingen, namelijk:

  • De VO-leerlingen een positieve sport- en beweegervaring laten beleven in een door hun zelf gekozen sport. Jongeren in deze leeftijdscategorie haken het meest af bij sportverenigingen. Met dit toernooi wordt beoogd om de jongeren te enthousiasmeren en stimuleren te (blijven) sporten;
  • Ontmoeting laten plaatsvinden tussen tweedejaars VO-leerlingen door middel van sport en bewegen. Afgelopen jaren konden veel activiteiten waar jongeren elkaar ontmoeten niet doorgaan vanwege de corona-maatregelen. Met dit toernooi wordt beoogd dat leerlingen weer meer vertrouwd raken in de omgang met (on)bekende leeftijdsgenoten.

Ook dit jaar konden leerlingen per sport kiezen om mee te doen aan het recreatieve- of competitieve toernooi. Ondanks de warmte was er genoeg gezonde strijd op de velden aanwezig. Bij de competitieve toernooien mochten de winnende teams van verschillende scholen de bekers mee naar school nemen. Dit alles vond plaats op het Sportpark Parkweg.

De winnende teams van de competitieve toernooien:

  • Basketbal: CCNV team 1 (Quin) 
  • Beachvolleybal: CCNV team 1 (Bas)
  • Hockey: RSG team Hockey Hippies (Zayra)
  • Voetbal: RSG team FC RSG (Reda)

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van