Aanmelden / Activiteiten

Terugblik Nationale Sportweek 2022

Terug naar nieuwsoverzicht
29 september 2022

Terugblik Nationale Sportweek 2022

Van 16 t/m 25 september was het Nationale Sportweek. De Nationale Sportweek is een initiatief van het NOC*NSF en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. In samenwerking met de gemeente Harderwijk, sportverenigingen, scholen, kinderdagverblijven, woon-zorg locaties en Landstede Sport & Bewegen was er de hele week voor ieder wat wils.

In Harderwijk start de Nationale Sportweek traditioneel met de Veluwegames. Een geweldig evenement voor mensen die minder makkelijk aansluiting vinden in de samenleving.

Op maandag was wethouder Marcel Companjen bij De Zeven Akkers in Harderwijk en deed samen met de senioren mee aan de openingsdans. Ook de rest van de week was er voor senioren veel te doen. Samen bewegen met kleuters en peuters, fietsadvies krijgen tijdens de Flexibele Fietsdag en een beweegroute wandelen bij het Odensehuis.

Daarnaast was tijdens de sportweek ook de aftrap van het project Wereldmeiden. Hierbij gaan Nederlandse meiden een half jaar lang 1 keer per week samen sporten met meiden die hier als vluchteling zijn gekomen. Erg leerzaam voor beide groepen meiden.

Een aantal sportverenigingen hebben hun deuren open gezet tijdens de Nationale Sportweek om kennis te maken bij de club door mee te doen met een clinic. En voor sportbestuurders was er een netwerkbijeenkomst waar ontmoeten en kennis opdoen centraal stond.

En tot slot hebben scholieren en leerkrachten zich van hun beste kant laten zien met het behalen van diploma’s voor fitte juffen en meesters. Of bij de deelname aan de Sportkaravaan en Urban Sports clinics.

We kijken terug op een geslaagde en sportieve sportweek! 

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van