Aanmelden / Activiteiten

Uniek Sporttalent Verkiezing

Terug naar nieuwsoverzicht
2 september 2019

Je kunt weer sporters nomineren voor de Uniek Sporttalent Verkiezing!  

Uniek Sporttalent Verkiezing 2019 van start
Al voor het vijfde jaar op rij organiseert Uniek Sporten met veel plezier de Uniek Sporttalent Verkiezing. Bij de Uniek Sporttalent Verkiezing wordt er aandacht gevraagd voor de gehandicaptensport en het sporttalent in de breedste zin van het woord. Denk aan sporters met een beperking die persoonlijke records weten te verbreken, iemand die een grote persoonlijke of sportieve ontwikkeling heeft doorgemaakt of een inspiratie is voor andere sporters met een beperking.

De unieke sporters kunnen genomineerd worden of zichzelf nomineren in drie categorieën: 
Categorie 1 – Sporters met een lichamelijke of visuele handicap 
Categorie 2 – Sporters met een verstandelijke of meervoudige handicap 
Categorie 3 – Teams, ploegen bestaande uit sporters met een beperking die gezamenlijk een sport beoefenen die ook in wedstrijdverband gespeeld kan worden en waarin de eindprestatie afhankelijk is van alle deelnemers.

Deelname aan de verkiezing is open voor iedere Nederlandse breedtesporter met een beperking en met een leeftijd van boven de 6 jaar. Sporters of teams die deelnemen aan een topsport- of talentenprogramma vanuit NOC*NSF (met een A-, HP-  of Selectiestatus) zijn van deelname uitgesloten, evenals sporters of teams die hebben deelgenomen aan EK’s, WK’s of internationale topsportwedstrijden.

Zet een streep door beperking en onderstreep talent

Dit jaar zal de Uniek Sporttalent Verkiezing onder de aandacht gebracht worden met de slogan: "Zet een streep door beperking en onderstreep talent." Diverse topsporters en ambassadeurs zullen begin september aandacht vragen voor het talent van unieke sporters en hun eigen beperkingen belichten. We draaien de rollen dit jaar dus even om!

Nomineer nu jouw uniek sporttalent 2019
Dus ken jij iemand die een bijzondere sportieve prestatie heeft neergezet of een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt? Waarbij zijn of haar talent echt een keer onderstreept mag worden? Meld diegene dan aan voor 15 september op www.unieksporttalent.nl en zet een streep door beperking en onderstreep talent!

Alle informatie over de verkiezing is te vinden op www.unieksporttalent.nl. Heb je nog meer vragen of wil je weten hoe je het in jouw regio het beste onder de aandacht kan brengen? Neem dan contact op met Bregje via bregje@fondsgehandicaptensport.nl of 06-10740709. Uiteraard houden we jullie gedurende de verkiezing volledig op de hoogte!

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van