Aanmelden / Activiteiten

Vanaf 26 februari 40 dagen geen alcohol!

Terug naar nieuwsoverzicht
24 februari 2020

Vanaf 26 februari 40 dagen geen alcohol! 

De IkPas actie van januari is afgelopen. Duizenden mensen hebben meegedaan en een maand geen druppel alcohol gedronken. Heb je niet meegedaan? Grijp dan alsnog je kans! Op 26 februari begint namelijk de 40 dagen actie.

Veel mensen drinken alcohol. Op feestjes, na het sporten, tijdens het eten, na het werk of voor het slapen gaan. Misschien hoort het er gewoon bij, vind je het gezellig, of drink je omdat je stress hebt of je eenzaam voelt.

Maar wist je dat (tijdelijk) stoppen met alcohol veel voordelen heeft?
- Het scheelt geld
- Je voelt je fitter en slaapt beter door
- Medicijnen, bijv. voor diabetes, depressie of angsten, werken beter
- Je valt minder snel
- En je kunt altijd autorijden, ook na een feestje.

Doe vanaf 26 februari mee en ervaar zelf welke voordelen IkPas heeft!

De wethouder doet ook de 40-dagen periode mee!

Nadat wethouder Marcel Companjen vanaf 1 januari de 30-dagen periode heeft mee gedaan met IkPas zal hij ook vanaf 26 februari 40 dagen zijn alcoholgebruik op pauze zetten.
De wethouder zegt hier over: “Door de eerste IkPas-campagne dit jaar ben ik bewuster gaan nadenken over mijn eet- en drinkgedrag - wat eet en drink ik? En waarom? Ik hecht veel  waarde aan gezondheid en daarom wil ik ook deze 40 dagen meedoen. Gezondheid is een groot goed en ik hoop dat velen met mij deze uitdaging willen aangaan. Je wordt er in ieder geval niet slechter, lees: ongezonder, van!”

Tijdens de 30-dagen periode deden 158 inwoners uit de gemeente Harderwijk mee met IkPas.

Ondersteuning via website, app en social media

Inschrijven kan op ikpas.nl of via de IkPas app (te downloaden in de AppStore). Door je in te schrijven, vergroot je de kans dat je het volhoudt. Je kunt dan advies krijgen van een IkPas coach en nieuwsbrieven met tips ontvangen. Ook kun je terecht op Facebook (www.facebook.com/ikpasnl/), Twitter (@ikpas.nl) en Instagram (ikpasnl) om ervaringen en tips uit te wisselen met anderen die meedoen.

Ga jij de uitdaging ook aan? Kijk dan op ikpas.nl voor meer informatie.  

Meer nodig?

Maak jij je zorgen over jouw drankgebruik of het drankgebruik van iemand in jouw omgeving? En wil je er eens met een professional over praten? Neem dan contact op met Bas Evers (gemeente Harderwijk; b.evers@tactus.nl / 06-10689364) van Tactus.

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van