Aanmelden / Activiteiten

Voetballers Noord Veluwe geselecteerd voor Nederlands Team Homeless World Cup

Terug naar nieuwsoverzicht
3 juni 2019

Voetballers Noord Veluwe geselecteerd voor Nederlands Team Homeless World Cup

Vier spelers van team Noord Veluwe zijn afgelopen week geselecteerd door bondscoach Rene van Rijswijk voor het Nederlands teams dat deelneemt aan de Homeless World Cup in Cardiff (Wales). Het toernooi vindt plaats van 27 juli t/m 3 augustus. Nederland wordt tijdens het toernooi vertegenwoordigd met zowel een heren- als damesteam. Het team wordt gevormd en begeleid vanuit Stichting Life Goals. Team Noord Veluwe is met 4 spelers hofleverancier van de Nederlandse teams, in totaal gaan er 16 spelers mee.

Vanuit Team Noord Veluwe zijn spelers Wilco van Nijhuis (Harderwijk), Dennis Koopmans (Zeewolde), Lammieke Kriekjes (Harderwijk) en Marjolein van Dronkelaar (Elburg) geselecteerd. Team Noord Veluwe doet al jaren mee met de Dutch Street Cup met vier team (3 heren en 1 damesteam). Met deze competitie doen straatvoetbalteams vanuit de Maatschappelijke Opvang uit heel Nederland mee. Voetbal helpt hen om zich op maatschappelijk vlak weer te ontwikkelen. Amsterdam, Utrecht, Maastricht, Groningen en nog veel meer steden zijn vertegenwoordigd bij het toernooi.

De spelers zijn geselecteerd op basis van hun gedrag tijdens evenementen en hun maatschappelijke ontwikkeling. Zij komen allemaal uit een moeilijke situatie en sport helpt hen om positieve stappen in het leven te zetten. De selectie voor de Homeless World Cup is een kroon op het harde werken. Ze mogen voetballen tegen landen als Mexico, Brazilië, Zuid-Afrika, India of Italië. Een prachtige ervaring!

De Nederlandse teams worden tijdens Aaltjesdag op 8 juni gepresenteerd aan het publiek. Tijdens het Life Goals Festival X Veluwe Games op de parkeerplaats achter de molen worden de spelers en speelsters rond 12.15 uur op het podium geroepen. Daarna zullen zij hun eerste interland spelen tegen het Belgische team, zij komen op uitnodiging van stichting Life Goals naar Harderwijk. Komt u ook een kijkje nemen?

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van