Aanmelden / Activiteiten

We zijn op weg!

Terug naar nieuwsoverzicht
14 maart 2019

We zijn op weg!

Maandagochtend 11 maart, klokslag 9.00 uur was het zover: de start van het project GA! Op weg. Dit project heeft als doel inwoners met afstand tot de arbeidsmarkt op weg te helpen om weer mee te kunnen doen. Meedoen op het gebied van werk, taal, bewegen en gezondheid. Door een actief programma van vijf maanden kunnen de deelnemers een positieve start maken met de bijbehorende ondersteuning, om in de toekomst actief deel te kunnen nemen aan de samenleving. 

Oudhollandse spelen

De eerste dag begon onstuimig, op weergebied dan. Projectleider en sportparkmanager Monique van GA! Harderwijk: “Vanmorgen zijn we onder herfstachtige taferelen begonnen met het project GA! Op Weg. Na een kopje koffie/thee begonnen sommige wat zenuwachtig aan de activiteiten. De activiteiten waren Jeu de Boules onder leiding van twee Landstede studenten, sjoelen, spijkerpoepen en blikgooien. Met handen, voeten en veel voorbeelden werden de deelnemers bekend gemaakt met deze activiteiten.  Al snel klonk er veel gelach en geklets.
Na de activiteiten werd er gewandeld naar het Participatiehuis om de route te leren kennen en rond te kijken. Ook voor de innerlijke mens was gezorgd, want bij binnenkomst stonden de broodjes klaar. Na de lunch hebben we met elkaar de andere locaties verkend die gekoppeld zijn aan gezondheid, werk en sport. Kortom een super aftrap, waar veel gelachen werd en veel vragen gesteld werden.”

Samenwerking

Dinsdag 12 maart zijn de deelnemers gestart met hun programma voor de komende tijd. Sportparkmanager Monique heeft samen met de partners een programma samengesteld waarbij de deelnemers 4 dagen per week actief zijn met taal, bewegen, gezondheid en werk onder professionele begeleiding. Het project GA! Op weg is een samenwerking met verenigingen (MHC de Mezen, Harderwieker Bieleggers '84, beachvolleybal VVH), Landstede, Iedema, het Participatiehuis, Veld 42, Meerinzicht Sociaal en Top taal.


Meer lezen over het project GA! op weg? Klik dan op de onderstaande afbeelding.

GA! op weg
Informatie GA! op weg

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van